Napisano 29 Styczeń 200421 l Zrobilem chyba calkiem ladna tezture drewna i mam pewien problem. Gdy nakladam ja na powierzchnie wychodzi dwukolorowy melanz po renderze. Na \"klocku\" w edytorze textur wyglada calkiem ladnie.... Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Nie moge niestety umiescic zdjecia wiec nie proscie. Prosze. Pozdr.
Napisano 29 Styczeń 200421 l Za slabe swiatlo? Swiatlo o jakims zabarwieniu? Screeny moga duzo powiedziec o Twoim problemie.
Napisano 29 Styczeń 200421 l Autor Kolo drzwi ustawilem pare omni wiec nie powinno byc problemow. Sprawdzilem swiatlo i jest biale. Poza tym po usunieciu wszystkich swiatel powinno byc standardowe oswietlajace wszystko i efekt jest taki sam. Mam wrazenie ze textura cala jest za bardzo rozciagnieta, bo texturuje same drzwi, ktore sa czescia domu. Czy jest mozliwosc \"skurczenia\" textury?
Napisano 29 Styczeń 200421 l Autor Jak sie ustawia map coordinates, bo ten problem moze tez z tego wynikac.... Dopiero zaczynam wiec mam problemy z niektorymi rzeczami. Przejrzalem pare tutoriali o texturowaniu, ale w zadnym nie znalazlem jasnej odpowiedzi....
Napisano 29 Styczeń 200421 l Tak, parametrem Tile w Mat Editorze, lub modyfikatorze UVW Map. Wpisz w Helpie haslo \"tile\", jakbys mial problemy ze znalezieniem.
Napisano 29 Styczeń 200421 l Hmm... skoro zaczynasz, to proponuje przerobic odpowiednie tutoriale dolaczone do Maxa. Sa naprawde swietne, a umiejetnosci o ktorych mowimy to podstawa!
Napisano 29 Styczeń 200421 l Autor Dzieki czytam znowu instrukcje, jak mi sie nie uda to jeszcze napisze. Dzieki :)
Napisano 30 Styczeń 200421 l Autor Znowu mam jednak problem. Przy renderowaniu nie pojawia mi sie juz brak map coordinates, bo ustawilem w material editorze face map. Przyporzadkowalem scianom drzwi texture drewna i niestety nic sie nie zmienilo. Dalej jest rozmazana ta textura.
Napisano 30 Styczeń 200421 l Autor Tutaj prosze dwa obrazki. Jeden to render drzwi, o ktorych mowie, a drugi to jest wyglad materialu, ktory na nie nakladam. http://ludwikprace.webpark.pl/index.html
Napisano 31 Styczeń 200421 l Ja bym przypisał modyfikator UVW Map i poprubował z wielkością gizma (boxem).
Napisano 31 Styczeń 200421 l Autor W koncu doszedlem do tego co jest zle: otoz byla za duza grain thikness w mapie drewna.... Zmniejszylem z 20 na 0,2 i wyszlo calkiem ladne drewno :) ale i tak dzieki za pomoc