bapi23 Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Zastanawiam się, czy potrzebne jest programowanie w jakimś języku graficznym do stworzenia czegoś takiego: Miasto 3d, po którym uzytkownik może się poruszać i nic więcej, zadnej animacji same modele. Czekam na jakieś pomysły jak takie coś można by było zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Sś takie programy, gdzie tworzysz całe otoczenia po którym później możesz się poruszać... Nawet na stronie internetowej. Sprawdź: http://www.cult3d.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 6 Maj 2008 Autor Share Napisano 6 Maj 2008 Napisz mi jeszcze, jakie wyjściowe pliki tworzy ten programik i czy bedą one dostępne dla zwykłego użytkownika. Z góry dziękuję za kolejne programy. Widze że ten Cult podobny troche do quest 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Czy mi sie zdaje, czy ten Cult3d dziala tylko pod "jedyna sluszna przegladarka" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 bapi23 - Nie pamiętam jakie tworzy, wiem że jak zbudujesz model to możesz go tam wsadzić eksportując z 3ds'a. mirach - no cóż... przemilczmy to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 6 Maj 2008 Autor Share Napisano 6 Maj 2008 Właśnie o to mi chodziło, dlatego odpada;/(jenda przglądarka i dziwne rozszerzenie pliku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Hm, ok, poprawie sam siebie. Pod downloadami maja firefoxa pod "older viewers" (przemilczmy to :) ) i tam jest plugin do FF 1. bapi: niestety wiekszosc takich rozwiazan wymaga sciagania wlasnego plugina zeby to odpalic. Jednym z bardziej uniwersalnych rozwiazan jest VRLM. Mozna tam cos nawet lekko obskryptowac (typu przyciski, otwieranie drzwi itp) i exportowac prosto z Maxa. Pare miesiecy temu probowalem i nawet cos z tego da sie zrobic, tylko mase bakowania textur itp zeby to jakos wygladalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 7 Maj 2008 Autor Share Napisano 7 Maj 2008 A co sądzicie o quest 3d? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 13 Maj 2008 Autor Share Napisano 13 Maj 2008 Jednak quest to zły pomysł, byłyby problemy z licencją, która trochę kosztuje (nawet studencka jest droga). Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł. Proszę też o tutki do tego cult3d, a moze ktos ma jakies, z góry dziękuję! ps. A może ktoś wyjaśniłby mi jak do tego culta wpechnąć cały plan miasta i zrobić tak, aby można było się po nim poruszać strzałkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Hej a czytałeś zasady nazywania wątków w takich działach jak ten? ;) No ja Cię proszę, napisz coś w jednym zdaniu o treści wątku a nie "Coś takiego?" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi