Napisano 6 Maj 200816 l Zastanawiam się, czy potrzebne jest programowanie w jakimś języku graficznym do stworzenia czegoś takiego: Miasto 3d, po którym uzytkownik może się poruszać i nic więcej, zadnej animacji same modele. Czekam na jakieś pomysły jak takie coś można by było zrobić?
Napisano 6 Maj 200816 l Sś takie programy, gdzie tworzysz całe otoczenia po którym później możesz się poruszać... Nawet na stronie internetowej. Sprawdź: http://www.cult3d.com/
Napisano 6 Maj 200816 l Autor Napisz mi jeszcze, jakie wyjściowe pliki tworzy ten programik i czy bedą one dostępne dla zwykłego użytkownika. Z góry dziękuję za kolejne programy. Widze że ten Cult podobny troche do quest 3d.
Napisano 6 Maj 200816 l Czy mi sie zdaje, czy ten Cult3d dziala tylko pod "jedyna sluszna przegladarka" ?
Napisano 6 Maj 200816 l bapi23 - Nie pamiętam jakie tworzy, wiem że jak zbudujesz model to możesz go tam wsadzić eksportując z 3ds'a. mirach - no cóż... przemilczmy to.
Napisano 6 Maj 200816 l Autor Właśnie o to mi chodziło, dlatego odpada;/(jenda przglądarka i dziwne rozszerzenie pliku)
Napisano 7 Maj 200816 l Hm, ok, poprawie sam siebie. Pod downloadami maja firefoxa pod "older viewers" (przemilczmy to :) ) i tam jest plugin do FF 1. bapi: niestety wiekszosc takich rozwiazan wymaga sciagania wlasnego plugina zeby to odpalic. Jednym z bardziej uniwersalnych rozwiazan jest VRLM. Mozna tam cos nawet lekko obskryptowac (typu przyciski, otwieranie drzwi itp) i exportowac prosto z Maxa. Pare miesiecy temu probowalem i nawet cos z tego da sie zrobic, tylko mase bakowania textur itp zeby to jakos wygladalo.
Napisano 13 Maj 200816 l Autor Jednak quest to zły pomysł, byłyby problemy z licencją, która trochę kosztuje (nawet studencka jest droga). Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł. Proszę też o tutki do tego cult3d, a moze ktos ma jakies, z góry dziękuję! ps. A może ktoś wyjaśniłby mi jak do tego culta wpechnąć cały plan miasta i zrobić tak, aby można było się po nim poruszać strzałkami?
Napisano 13 Maj 200816 l Hej a czytałeś zasady nazywania wątków w takich działach jak ten? ;) No ja Cię proszę, napisz coś w jednym zdaniu o treści wątku a nie "Coś takiego?" :)