Napisano 7 Maj 200816 l Chcialbym robic modele do gry np przyczepy itp. Macie moze jakies tutki przedstawiajace to? PROSZE
Napisano 7 Maj 200816 l Tutki do przyczepy? W Internecie albo w dokumentacji poszukaj tutoriali o modelowaniu.
Napisano 7 Maj 200816 l Autor A moze jest jakis poradnik jak robic cienkie i szerokie rurki itp. okragle i kwadratowe?
Napisano 7 Maj 200816 l To chyba jest jakaś prowokacja. Do robienia cieńkich i grubszych rurek, okrągłych i kwadratowych służy Extrude w menu NURBS. Poczytaj tutoriale.
Napisano 7 Maj 200816 l Autor Sory ale nowy jestem... Ale w tutkach nie znalazlem jak laczyc elementy i jak zrobic zeby byly ruchome WIECIE MOZE??
Napisano 7 Maj 200816 l Na ten temat tutoriali jest masa. Zacznij od tutorialized, zaglądnij na digital tutors, i jak masz kase to sprowadzaj gnomony. W google wpisz: gnomon workshop tutorialized digital tutors I ogólnie przytul sie do słowa google, tutorial i maya :D hmm, bardziej za rączkę to sie chyba nie da.
Napisano 7 Maj 200816 l kamil.1414: nikt nie poda Ci rozwiązań na tacy. sam poszukaj za pomocą google'a, wyszukiwarki forumowej lub w helpie programu. nawet jesli teraz ktoś Ci na to pytanie odpowie, nic Ci to nie powie. a jesli jednak bardzo chcesz... stwórz cylinder, convert to editable poly, cut, weld, cut, extrude etc. potem create bones, skin, envelopes i gotowe. możesz animować. jeśli nie rozumiesz któregoś z powyższych pojęć użyj tego co napisałem wcześniej. Pozdrawiam
Napisano 7 Maj 200816 l aż normalnie wywlokłem mojego starego posta ze spisem kilku stonek z tutami klik nie było to łatwe ;P na początek powinno wystarczyć obadaj co tam ciekawego i za pół roku już będziesz coś tam potrafił :D cheers!