Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, siedziałem 6 godzin nad wygładzeniem tego modelu - niestety bez skutku. Meshsmooth dzieli polygony na mniejsze, ale nie wygładza ich na połączeniach. Czemu tak się dzieje? Zamieszczam ten beznadziejny przypadek w załączniku. Proszę o radę.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zamieszczam plik w formacie 3ds, dla użytkowników starszej wersji...

Napisano

masz poodwracane co niektóre facy a wszystkie vertex są nie z weldowane, nie masz tam dużo modelu więc proponuje zacznij od nowa go robić i lepiej używaj Edible poly a nie mesh i unikaj trójkątów w obiekcie

Napisano

Właśnie, zawsze się zastanawiałem czemu trójkąty są be:) Może ktoś to wytłumaczyć mi? Bo też nowy jestem xDDD

Napisano

Ogólnie rzecz biorąc trójkąty są złe bo po nałożeniu jakichkolwiek modyfikatorów inteligentnie wygładzających obiekt i zagęszczających siatkę (MS, TS, Use Nurms Subdivision) wszystko się krzaczy.

Spróbuj to się przekonash.

PZDR

mkeruj

Napisano
  mkeruj napisał:
Ogólnie rzecz biorąc trójkąty są złe bo po nałożeniu jakichkolwiek modyfikatorów inteligentnie wygładzających obiekt i zagęszczających siatkę (MS, TS, Use Nurms Subdivision) wszystko się krzaczy.

Spróbuj to się przekonash.

najbardziej inteligentna odpowiedz ostatniego sezonu ale coz zawsze +1 do postcountu

Napisano

Hm, nie wydaje mi się, żeby trójkąty w maxowym polymodelingu pod turbosmooth były powodem do zmartwień. Czasem powinno się ich uzyć, żeby uzyskać odpowiednie wygładzenie.

Co innego w przygotowywaniu basemesha pod zbrusha, wtedy trójkąty niemile widziale.

PS: nazwą wątku to pojechałeś pan, spadłem z krzesła:D

EDIT: piksar-> no właśnie o to mi chodziło tylko starałem się wyrozumiale.. i naucz się edytować posty !!!:p

Napisano

Hym

Piksar

Nie wiem jak to rozumieć.

Mam nadzieję że miało to mieć pozytywny wydźwięk...

PZDR

mkeruj

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności