Napisano 13 Maj 200816 l Witam, siedziałem 6 godzin nad wygładzeniem tego modelu - niestety bez skutku. Meshsmooth dzieli polygony na mniejsze, ale nie wygładza ich na połączeniach. Czemu tak się dzieje? Zamieszczam ten beznadziejny przypadek w załączniku. Proszę o radę.
Napisano 13 Maj 200816 l masz poodwracane co niektóre facy a wszystkie vertex są nie z weldowane, nie masz tam dużo modelu więc proponuje zacznij od nowa go robić i lepiej używaj Edible poly a nie mesh i unikaj trójkątów w obiekcie
Napisano 13 Maj 200816 l Właśnie, zawsze się zastanawiałem czemu trójkąty są be:) Może ktoś to wytłumaczyć mi? Bo też nowy jestem xDDD
Napisano 13 Maj 200816 l Ogólnie rzecz biorąc trójkąty są złe bo po nałożeniu jakichkolwiek modyfikatorów inteligentnie wygładzających obiekt i zagęszczających siatkę (MS, TS, Use Nurms Subdivision) wszystko się krzaczy. Spróbuj to się przekonash. PZDR mkeruj
Napisano 13 Maj 200816 l Ogólnie rzecz biorąc trójkąty są złe bo po nałożeniu jakichkolwiek modyfikatorów inteligentnie wygładzających obiekt i zagęszczających siatkę (MS, TS, Use Nurms Subdivision) wszystko się krzaczy. Spróbuj to się przekonash. najbardziej inteligentna odpowiedz ostatniego sezonu ale coz zawsze +1 do postcountu
Napisano 13 Maj 200816 l Hm, nie wydaje mi się, żeby trójkąty w maxowym polymodelingu pod turbosmooth były powodem do zmartwień. Czasem powinno się ich uzyć, żeby uzyskać odpowiednie wygładzenie. Co innego w przygotowywaniu basemesha pod zbrusha, wtedy trójkąty niemile widziale. PS: nazwą wątku to pojechałeś pan, spadłem z krzesła:D EDIT: piksar-> no właśnie o to mi chodziło tylko starałem się wyrozumiale.. i naucz się edytować posty !!!:p
Napisano 13 Maj 200816 l Hym Piksar Nie wiem jak to rozumieć. Mam nadzieję że miało to mieć pozytywny wydźwięk... PZDR mkeruj