Pablonardo Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 Witam wszystkich i zgłaszam sie z prośbą o pomoc. Musze wymodelować do szkoły łyżkę do sałatek o taką: http://img217.imageshack.us/img217/475 Starałem się zrobić jak najprostszy szkic przedmiotu, żeby nie było problemów z przełożenie tego na 3D. Jestem w tym jednak tak lewy, że i tak nie dałem rady. Powiedźcie mi proszę jak to ugryźć?
ultima Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 Jeśli korzystasz z 3ds to przekonwertuj plane'a w editable poly i 2wtedy zrób kształt. Bo kształt łyżki jest banalny i nie powinno być żadnych problemów z modelowaniem i układaniem geometrii figury. :)
Pablonardo Napisano 14 Maj 2008 Autor Napisano 14 Maj 2008 przeprasza nie sprecyzowałem. Do dyspozycji mam tylko rhino 4.0
griz Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 to sciagnij sobie blendera albo wings i tam zrobisz tak jak maxie
Pablonardo Napisano 14 Maj 2008 Autor Napisano 14 Maj 2008 heh następne sprostowanie. Uczymy sie rhino na uczelni więc żadny inny program nie wchodzi w grę. (Musimy oddać pliki źródłowe, nie same rendery:/) Pomocy... krok po kroczku:)
Dirk Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 Pablonardo, w Rhino to zrobisz łatwiej niż w 3ds. Profile, wyciągnięcia, itp. Jak chcesz dokładnie wiedzieć to zagadaj do mnie na gg. BTW Fajna to uczelnia gdzie Rhino uczą :) 1
Mortom Napisano 18 Maj 2008 Napisano 18 Maj 2008 z modelingiem takiej łyżki nie będzie problemów chyba w żadnym sofcie 3d :) P.S. Ale zupy tym nie zjesz :P
ptaszek Napisano 19 Maj 2008 Napisano 19 Maj 2008 i tak szkice beda fajniejsze niz 3d, bo sa super :P
Rekomendowane odpowiedzi