Pablonardo Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Witam wszystkich i zgłaszam sie z prośbą o pomoc. Musze wymodelować do szkoły łyżkę do sałatek o taką: http://img217.imageshack.us/img217/475 Starałem się zrobić jak najprostszy szkic przedmiotu, żeby nie było problemów z przełożenie tego na 3D. Jestem w tym jednak tak lewy, że i tak nie dałem rady. Powiedźcie mi proszę jak to ugryźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultima Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 Jeśli korzystasz z 3ds to przekonwertuj plane'a w editable poly i 2wtedy zrób kształt. Bo kształt łyżki jest banalny i nie powinno być żadnych problemów z modelowaniem i układaniem geometrii figury. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablonardo Posted May 14, 2008 Author Share Posted May 14, 2008 przeprasza nie sprecyzowałem. Do dyspozycji mam tylko rhino 4.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultima Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 W Rhino to Ci nie pomogę, bo go wogóle nie znam :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
griz Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 to sciagnij sobie blendera albo wings i tam zrobisz tak jak maxie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablonardo Posted May 14, 2008 Author Share Posted May 14, 2008 heh następne sprostowanie. Uczymy sie rhino na uczelni więc żadny inny program nie wchodzi w grę. (Musimy oddać pliki źródłowe, nie same rendery:/) Pomocy... krok po kroczku:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirk Posted May 14, 2008 Share Posted May 14, 2008 Pablonardo, w Rhino to zrobisz łatwiej niż w 3ds. Profile, wyciągnięcia, itp. Jak chcesz dokładnie wiedzieć to zagadaj do mnie na gg. BTW Fajna to uczelnia gdzie Rhino uczą :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortom Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 z modelingiem takiej łyżki nie będzie problemów chyba w żadnym sofcie 3d :) P.S. Ale zupy tym nie zjesz :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablonardo Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 for Dirk............................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptaszek Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 i tak szkice beda fajniejsze niz 3d, bo sa super :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts