Napisano 13 Maj 200816 l Witam wszystkich i zgłaszam sie z prośbą o pomoc. Musze wymodelować do szkoły łyżkę do sałatek o taką: http://img217.imageshack.us/img217/475 Starałem się zrobić jak najprostszy szkic przedmiotu, żeby nie było problemów z przełożenie tego na 3D. Jestem w tym jednak tak lewy, że i tak nie dałem rady. Powiedźcie mi proszę jak to ugryźć?
Napisano 14 Maj 200816 l Jeśli korzystasz z 3ds to przekonwertuj plane'a w editable poly i 2wtedy zrób kształt. Bo kształt łyżki jest banalny i nie powinno być żadnych problemów z modelowaniem i układaniem geometrii figury. :)
Napisano 14 Maj 200816 l Autor heh następne sprostowanie. Uczymy sie rhino na uczelni więc żadny inny program nie wchodzi w grę. (Musimy oddać pliki źródłowe, nie same rendery:/) Pomocy... krok po kroczku:)
Napisano 14 Maj 200816 l Pablonardo, w Rhino to zrobisz łatwiej niż w 3ds. Profile, wyciągnięcia, itp. Jak chcesz dokładnie wiedzieć to zagadaj do mnie na gg. BTW Fajna to uczelnia gdzie Rhino uczą :)
Napisano 18 Maj 200816 l z modelingiem takiej łyżki nie będzie problemów chyba w żadnym sofcie 3d :) P.S. Ale zupy tym nie zjesz :P