blood_brother Napisano 30 Styczeń 2004 Napisano 30 Styczeń 2004 Witam. Jest to moja ktoras z kolei pracka 2d. Mysle ze sam Blob dobrze wyglada tylko chcialbym abyscie mi pomogli zrobic cien pod nim. Zrobilem prowizoryczny cien ale to nie jest zupelnie to co bym chcial. Jakies wskazowki albo cos:). Uzylem PS 7 i myszki (optyczna lepiej sie rysuje:)) Pozdro[piwo]
dr Ug Napisano 30 Styczeń 2004 Napisano 30 Styczeń 2004 Moja wskazowka: pokazuj na forum swoje prace, jak zrobisz cos ciekawego. Ja wiem, duma Cie rozpiera....
leander Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 mnie tylko ciekawi czemu to sie nazwywa \'Blob\' ?
biglebowsky Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 \'Blob, zabójca z kosmosu\', byl kiedys taki film nawet, w tym dopatrywal bym sie zrodel pomyslu, to nawet ma sens. http://www.filmweb.pl/Blob,zab%F3jca,kosmosu,film,opis,aa=34181,fbinfo.xml
everyman Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 ja tu nic nie widze ;-p ale fajnie jest czasem namalowac cos co nic nie przedstawia ;-D... mozliwe ze ten blobik lepiej by wygladal gdyby mial nieco \"ostrzejsze\" krawedzie bo ten rozmyty tyl lekko sie gryzie z kreskami na \"korpusie\" i odblyskiem...
Ebor Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 No właśnie po co coś takiego ? Taki chcesz go gdzieś umieścić w jakijś scence ? czy ma to być tapeta na pulpit ?:D A jeśli chodzi o cień to ja bym zrobił coś w stylu cienia szklanego obiektu :/ no!
blood_brother Napisano 31 Styczeń 2004 Autor Napisano 31 Styczeń 2004 Postaram sie poprawic koniec Bloba. Co do sceny to chcialbym umiescic go na jakims skalnym podlozu i jestem ciekaw co z tego wyjdzie. A co do inspiracji to najpierw nalozylem plame pozniej zaczolem cieniowac i stwierdzilem ze przypomina mi to bloba wlasnie z tego filmu co Big mowi:). Jeszcze odnosnie cienia moglibyscie mi udzielic jakichs skazowek technicznych od czego zaczac albo cos????:) Pozdro[piwo]
Kooba Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 Najpierw ustal z której strony i gdzie wogóle rozmieścis światło - a potem pomówmy o cieniu :) bo na bialej płaszczyźnie ciężko coś powiedzieć.
dr Ug Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 Najpierw chlopie chwyc za olowek i pomaziaj kuleczki i kubeczki.
Rekomendowane odpowiedzi