Napisano 15 Maj 200816 l a ja mam 2 zastrzeżenia ;] 1. na ścianach i podłodze przydałby się jakiś większy disp+bump, teraz jest strasznie płasko jakoś 2. na kibelku z przodu się coś dziwnego pod klapą stało poza tym jak zawsze trzyma poziom
Napisano 15 Maj 200816 l Zamczysko jak nic, ale co mi sie podoba a ci nie: + wanna, zlew, pomysł na klopa - uchwyt/reling na zlewie Co do wykonania wizki to jest najsłabsza jaka widziałem w Twoim wykonaniu :( Ale jest klimat. Pozdro.
Napisano 15 Maj 200816 l Na Zamek mi to nie wygląda ;) raczej jak by "inwestor" nie miał kasy i glazurę i terakotę postanowił kupic w dalszej części inwestycji ;) P.S. Widziałem leprze rendery w twoim wykonaniu ;)
Napisano 15 Maj 200816 l Jeśli zamek to napewno większy displace. No i coś texture na podłodze zmasakrowałeś :) Tak to wszystko ładnie tylko ten kibelek jakby z innej bajki. W dodatku chyba się mu siatka sypie. Pzdr :)
Napisano 18 Maj 200816 l Jedyne co mi się nie podoba to ta skopana siatka na muszli i blur podłogi. No, może jeszcze troszkę za ciemne (mam jasność monitora na na prawdę wysokiej wartości), ale poza tym to klasa.
Napisano 21 Maj 200816 l Witam wszystkich, jestem początkująca jeśli chodzi o maxa, ale moje małe doświadczenie budowlane podpowiada, że jeżeli to nie są płytki na posadzce to powinien być materiał przedstawiający beton jako strop wylewany lub płyty prefabrykowane betonowe :) Pozdrawiam
Napisano 21 Maj 200816 l Autor ...ale moje małe doświadczenie budowlane podpowiada, że jeżeli to nie są płytki na posadzce to powinien być materiał przedstawiający beton jako strop wylewany lub płyty prefabrykowane betonowe :) ? Powinien być ? Moim zdaniem nie powinien.
Napisano 21 Maj 200816 l Oki zaskoczyłam, że to jest scena z zamczyska, no i kamienie to główny element budowlany powinien być, Sorki, może z następnym komentarzem lepiej trafię :) Niestety póki co nic w maxowym slangu nie napiszę - nie umiem :(
Napisano 21 Maj 200816 l Autor Zwykły łupek na ścianach i posadzce. Poza tym - ten czarny kamień to marmur. W hurtowniach różnie nazywają i ten i ten rodzaj kamienia, więc nie będę wprowadzał zamętu. Ogólnie - są dość popularne. Mieszkanie na warszawskich Włochach... To nie jest żaden slang, a bardziej branżowe nazewnictwo ułatwiające życie. I na koniec...to dobrze, że nie piszesz nic o Max'ie, ponieważ to dział Architektura.
Napisano 22 Maj 200816 l a czym to oswietlone jest? jakies lampy sa pod sufitem ? ? ? ciekawe, jak wygladaja... ;)
Napisano 22 Maj 200816 l twoje wiz to dzieła sztuki ! na dobrą sprawę operując dwiema barwami/odcieniami/materiałami tworzysz wspaniały klimat (co wydaje mi się mega wyczynem), subtelność oświetlenia .... Podziwiam, gratuluje i podpinam się pod pytanie jaśka co do światełek zarówno typu jak i technik użytych w samych wiz pozdrawiam
Napisano 22 Maj 200816 l "chłopcy renderowcy" wychwycili juz w poprzednich postach wszystkie błędy, a ja podpinam sie do pytania o oświetlenie - mozesz napisac jakich ies-ow uzywasz i jak długo liczy sie jeden obrazek na jakim sprzecie? Pozdrawiam
Napisano 22 Maj 200816 l Autor ... na dobrą sprawę operując dwiema barwami/odcieniami/materiałami tworzysz wspaniały klimat ... Takie było założenie. Cieszy mnie to, że ktoś to zauważa. Oświetlenie - to w zasadzie tylko IES'y. Chyba 6 sztuk. Ten sam plik, ale różne kolory światła + każdy inaczej nastawiony pod względem rzucanych cieni. To jeżeli chodzi o scenę. W rzeczywistości używam dość standardowych tzw. downlight'ów różnych firm - od spotline'a - brilux'a po wever & ducre i np. belgijski kreon. Nikt nie zauważył, że nie ma oświelenia przy lustrze ? ;) Sprzęt zakurzony, stary, wierny...2 (2x2,6 chyba ) rdzeniowy Pentium, z Quadro Fx 1500 i 4Gb ram. Przy wychwyceniu kilku zauważalnych czynników w nastawach, na dzień dzisiejszy jeden obrazek leci ok. 3,5 - 4 h. Ies. Poszukajcie go na stronie Erco. Jest tam naprawdę kilka dobrych plikow IES - poza tym można sprawdzić lub dostroić je w IES Generator pro. Edytowane 22 Maj 200816 l przez Pinero
Napisano 22 Maj 200816 l Wielkie dzieki :) Jak zwykle sporo ciekawych informacji. Zabieram sie za poszukiwanie IES'ow.