Napisano 31 Styczeń 200421 l Jak wiadomo oświetlony przedmiot rzuca cień... co zrobić, jeżeli mam szkło koloru pomarańczowego, a generowany cień jest czarny, a powinien być... Jedyny sposób jaki znam to zastosowanie kilku źródeł świateł. Strasznie to pracochłonne, a jak dodam jeszcze zielone i niebieskie szkło to... [urwanie glowy]
Napisano 31 Styczeń 200421 l hem ??? a nie wystarczy \"raytraced shadow\"? o co chodzi z tymi swiatlami?
Napisano 31 Styczeń 200421 l Autor \"Ray Traced Shadows\" uwzględnia tylko przezroczystoc obiektu, a chodzi mi o to by cień miał kolor przedmiotu. Możliwe, że coś źle robie...
Napisano 31 Styczeń 200421 l jak przeniesiesz temat do dzialu rendering do poddzailu wlasciwemu rendererowi jaki posiadasz bedzie wieksze prawdopodobienstwo ze ktos ci pomoze.
Napisano 31 Styczeń 200421 l jesli uzywasz tylko scanline to chyba nie uzyskasz pozadanego efektu. Ja przynajmniej nie wiem jak to zrobic (chociaz z drugiej strony wielu rzeczy jeszcze nie wiem...:P)
Napisano 31 Styczeń 200421 l moze nie dokladnie to ale tez w temacie kaustyki: http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?t=386