Napisano 21 Maj 200816 l jak w temacie: link do allegro http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7457843
Napisano 21 Maj 200816 l Fajne te Twoje komputery! Jakoś od pewnego czasu cieszy mnie myśl, że wprawdzie nie planuje zakupów w tej chwili, ale jakbym już się za to zabierał, to będę miał się do kogo zgłosić. Człowiek nie ma czasu siedzieć w tych tematach i jak przychodzi co do czego, musi się strasznie namęczyć w poszukiwaniu informacji. Powtórzę, jak przy okazji poprzedniego wątku, że numerki procesorów większości ludzi nic nie mówią (mnie w każdym razie), więc warto wkładać jakieś słupki do oferty ;). pozdro! skk.
Napisano 21 Maj 200816 l Autor Dzięki za słowa otuchy :). a mówiąc serio rzeczywiscie , przyznaje Ci racje i od teraz bede starał sie być bardziej " praktyczny" w prezentowaniu zalet stacji opartych na Xeonach. W miarę mozliwości bede starał sie przedtawiać bezposrednio porównania w konkretnych ( najpopularniejszych) aplikacjach 3d włacznie z prezentowaniem benchmarków ( ogólnodostępnych). Ponieważ w moim zasięgu są procesory i płyty bardzo trudno dostępne ( czasem wręcz w ogóle jeszcze nie oferowane w Polsce) zastanawiam się czy nie znalazł by sie portal ( 3d ) chętny do prezentowania konkretnych testów tych płyt , procesorów i pamięci czy też kompletnych zestawów ( oczywiście przygotowywał bym je wolontariacko :) jeżeli tak można by to określić)
Napisano 21 Maj 200816 l Tak zauważyłem, że nigdzie nie ma wpisanej płyty głównej. Ostatnio zastaawiałem się właśnie nad zakupem stacji opartej na dwóch xeonach 54xx których ceny są zachęcające, pamięci rejestrowane też ujdą - to jednak znalezienie mobo w cenie nie dobijającej moich finansów jest chyba niemożliwe. I podpinam się pod pytanie - jak z głośnościa, i czy można na tym gnieździe założyć inne niź standardowe chłodzenie ?
Napisano 21 Maj 200816 l Autor Odpowiedź hurtowa :) : głośnosć--- na boxowych wentylach da się wytrzymać ale nie jest to jednak komfort ciszy wielkiej nocy :). Da się założyc kilka innych chłodzn ale wszystkie są DEDYKOWANE do 771 (czyt: dosyć drogie ). płyty główne--- nie wpisuję bo w tym grochu są różne: np dell690 to płyta foxconn. W przypadku moich stacji w zasadzie może byc każda płyta zaczynając od INTELA z serii s5000 poprzez supermicro z kazdej ( :) ) serii podobnie ja TYANA a skończywszy na moim ostatnim nabytku czyli płycie D5400XS inaczej zwanej Skulltrail ( własnie ją testuję). faktura vat--- w zasadzie na wszystko oprócz... procesorów ( czasem niestety faktury będą np z USA lub UK.
Napisano 22 Maj 200816 l Autor na wszystkie podzespoły jest gwarancja i tak: procesory- moja gwarancja 6 mcy płyty głowne, hdd, zasilacze, karty graficzne, obudowy itd. objęte są gwarancją producenta realizowaną bezposrednio lub w wyjątkowych sytuacjach za moim pośrednictwem. Jezeli ktos chce miec moje pełne wsparcie gwarancyjne to moze za dodatkową opłatą wykupić u mnie abonament na serwis 24h w całej Polsce. Do każdej maszyny serwisowanej w ten sposób utrzymuję pełny mirroring najważniejszych podzespołów: czyli procesorów, płyt i pamięci.
Napisano 26 Maj 200816 l Powiedz mi Ty proszę jeszcze Panie dziejku, jakie grafiki w tych zestawikach masz?;)
Napisano 27 Maj 200816 l Autor Witam. skoro nie ma słowa o grafikach to... najpewniej ich nie ma :). A mówiąc poważnie moze byc prawie każda jaką sobie ktokolwiek zamarzy( oczywiscie za odpowiednią dopłatą).