gientekwl Napisano 21 Maj 2008 Napisano 21 Maj 2008 jest możliwość spod mentala aby free area była widoczna na renderze ? tak aby refleksy ją chwytały ? [sorry za lamerskie pytanko]
maciekG Napisano 21 Maj 2008 Napisano 21 Maj 2008 ale przeciez chyba refleksy chwytaja je standardowo...chyba ze ja nie wiem o czym piszesz...mozesz opisac o co ci chodzi dokladniej?
gientekwl Napisano 21 Maj 2008 Autor Napisano 21 Maj 2008 no własnie standartowo nie chwytają :( tych fotometrycznych....
maciekG Napisano 21 Maj 2008 Napisano 21 Maj 2008 zrobilem test na szybko...plane z materialem arch&design i free area..i sie odbija... viz2008 (czyli max 9 : )
Master Kiełbaster Napisano 21 Maj 2008 Napisano 21 Maj 2008 tylko area spot może być widoczny dla kamery :( free area się odbija ale daje rozmazane krawędzie.
maciekG Napisano 21 Maj 2008 Napisano 21 Maj 2008 zawsze niby mozna zrobic prostokat o wymiarach tego swiatla..i zrobic widoczny tylko w odbiciach...ale to polśrodek..:/
patry Napisano 22 Maj 2008 Napisano 22 Maj 2008 Na 99% da się to zrobić edytując odpowiedni plik w notatniku :) Coś mi się kojarzy, że gdzieś coś takiego widziałem, ale nie pamiętam :( Jak znajdę/przypomnę sobie to dam znać :)
gientekwl Napisano 22 Maj 2008 Autor Napisano 22 Maj 2008 ale jak to jest !? żeby rzeczy na tyle podstawowej nie było dostępnej... ? ! :/ w opcjach światła [properities] jest zaznaczone żeby refleksy były widoczne, a jednak... na renderze wychodzi innaczej; nie mówiąc w ogóle o ziarnie, które to światło daje, wartość 512 Sampli daje średni efekt Warto używać tego fotometryka !?
Rekomendowane odpowiedzi