Napisano 25 Maj 200816 l Witam Związku z zakupem autka, oczywiście naszła mnie ochota aby je wymodelowac w 3dmaxie. Z tego co pamiętam Mondeo w budzie Mk3 nie było jeszcze modelowane tu na forum publicznym. Oczywiscie scena nie dokonczona: - brak środka, - szpary na połączeniach dzwi - jestem w trakcie dopracowywania. To mój pierwszy post na waszym formum. Będę wzięczny o wszelakie wskazówki.
Napisano 25 Maj 200816 l no ladnie... mnie sie podoba... domyslam sie ze to nie jest Twoj pierwszy model:P
Napisano 25 Maj 200816 l Autor Oczywiście nie jest to moja pierwsza scena, ale za to pierwszy model auta :-) Dłubie sobie hobbystycznie w 3dmax od paru lat, a zawsze brakuje mi czasu aby dokończyć bardziej skomplikowaną scenkę. Teraz się zawziołem i obiecałem sobie, że nie odpuszcze. Narazie ręce mi opadają jak mam czekać pare godzin na rendering na moim Athlonie 2400+, ale za 2 miechy kupuje Intel Core 2 Quad Q9300 więc będę napastował 3dsmax na full.
Napisano 25 Maj 200816 l AAAA stary! jak zrobisz ten model to blaga podziel sie niem :D tez mam kombiaka i z wielka duma beda go wstawiac w wizki!!! na 1 plan.
Napisano 19 Wrzesień 200816 l Autor Witam po dłuższej przerwie. Ciąg dalszy mondka, piszcie co sądzicie, co porawiać a ja zabieram się za jakiś ładny render z asfaltem i innymi bajerami. turgas
Napisano 19 Wrzesień 200816 l Góra auta na ostatnim renderze bardzo dziwnie wyglada, chyba proporcje są skopane.
Napisano 19 Wrzesień 200816 l Autor OK tylną lampe trzeba będzie poprawić :-) Co do góry samochodu to nie widzę dysproporcji, być może ustawienie kamerki powoduje taki efekt?
Napisano 23 Wrzesień 200816 l koncz to auto i dawaj mi!! :D:D:D a zrob mu wogole lakier granatowa perla w jednej wersji... bede dawac to auto na KAZDA wizke... jeszcze niech ktos kto umie ludzi modelowac mnie wymodeluje!! :D:D:D
Napisano 1 Styczeń 200916 l milo wyglada.. :) ladny model w sumie ale jest pare niedokladnosci chyba ;> jest ok ale tylną lampe popraw:)) ciekawie to wyglada ;s
Napisano 11 Styczeń 200916 l Autor Witam ponownie! Po przerwie świątecznej auktualniam mondka. Piszcie co jeszcze poprawić (wiem, że napewno sufit), to może w końcu zrobie jakiegoś exteriora.
Napisano 11 Styczeń 200916 l Fajny modelik i renderki choć ten kolor nie bardzo pasuje. Ja na twoim miejscu wybrał bym jakiś inny. A najlepiej zapytaj się mistrzów robienia studia auta jeśli nie wiesz jaki wybrać.
Napisano 11 Styczeń 200916 l Autor Wszyscy się czepiają o swiatła z tyłu.... :-( Swiatełka poprawiłem, mają już pełną siatkę (wcześniej była tylko mapa nałożona na profil). Wiadomo, że zawsze można zrobic lepiej, ale napradę nie mam już siły z tym projektem. A czy one faktycznie tak rzucają się w oczy aby je jeszcze poprawiać?