turgas Napisano 25 Maj 2008 Napisano 25 Maj 2008 Witam Związku z zakupem autka, oczywiście naszła mnie ochota aby je wymodelowac w 3dmaxie. Z tego co pamiętam Mondeo w budzie Mk3 nie było jeszcze modelowane tu na forum publicznym. Oczywiscie scena nie dokonczona: - brak środka, - szpary na połączeniach dzwi - jestem w trakcie dopracowywania. To mój pierwszy post na waszym formum. Będę wzięczny o wszelakie wskazówki.
The MiM Napisano 25 Maj 2008 Napisano 25 Maj 2008 no ladnie... mnie sie podoba... domyslam sie ze to nie jest Twoj pierwszy model:P
turgas Napisano 25 Maj 2008 Autor Napisano 25 Maj 2008 Oczywiście nie jest to moja pierwsza scena, ale za to pierwszy model auta :-) Dłubie sobie hobbystycznie w 3dmax od paru lat, a zawsze brakuje mi czasu aby dokończyć bardziej skomplikowaną scenkę. Teraz się zawziołem i obiecałem sobie, że nie odpuszcze. Narazie ręce mi opadają jak mam czekać pare godzin na rendering na moim Athlonie 2400+, ale za 2 miechy kupuje Intel Core 2 Quad Q9300 więc będę napastował 3dsmax na full.
Morphe Napisano 25 Maj 2008 Napisano 25 Maj 2008 AAAA stary! jak zrobisz ten model to blaga podziel sie niem :D tez mam kombiaka i z wielka duma beda go wstawiac w wizki!!! na 1 plan.
turgas Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Napisano 19 Wrzesień 2008 Witam po dłuższej przerwie. Ciąg dalszy mondka, piszcie co sądzicie, co porawiać a ja zabieram się za jakiś ładny render z asfaltem i innymi bajerami. turgas
pecet Napisano 19 Wrzesień 2008 Napisano 19 Wrzesień 2008 Góra auta na ostatnim renderze bardzo dziwnie wyglada, chyba proporcje są skopane.
turgas Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Napisano 19 Wrzesień 2008 OK tylną lampe trzeba będzie poprawić :-) Co do góry samochodu to nie widzę dysproporcji, być może ustawienie kamerki powoduje taki efekt?
Morphe Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 koncz to auto i dawaj mi!! :D:D:D a zrob mu wogole lakier granatowa perla w jednej wersji... bede dawac to auto na KAZDA wizke... jeszcze niech ktos kto umie ludzi modelowac mnie wymodeluje!! :D:D:D
trosiek Napisano 23 Wrzesień 2008 Napisano 23 Wrzesień 2008 widok z góry ekstra! ale model ma krzywizny na masce - wgłebienia.
Morphe Napisano 1 Styczeń 2009 Napisano 1 Styczeń 2009 Czesc , nie wiem jak wyslkac do ciebie PM pliss odezwij sie do mnie
eVenement Napisano 1 Styczeń 2009 Napisano 1 Styczeń 2009 milo wyglada.. :) ladny model w sumie ale jest pare niedokladnosci chyba ;> jest ok ale tylną lampe popraw:)) ciekawie to wyglada ;s
09121986 Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 fajnie wyszlo , pracuj nad nim dalej ,powodzenia
turgas Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 Witam ponownie! Po przerwie świątecznej auktualniam mondka. Piszcie co jeszcze poprawić (wiem, że napewno sufit), to może w końcu zrobie jakiegoś exteriora.
snajper992 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Fajny modelik i renderki choć ten kolor nie bardzo pasuje. Ja na twoim miejscu wybrał bym jakiś inny. A najlepiej zapytaj się mistrzów robienia studia auta jeśli nie wiesz jaki wybrać.
turgas Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 Wszyscy się czepiają o swiatła z tyłu.... :-( Swiatełka poprawiłem, mają już pełną siatkę (wcześniej była tylko mapa nałożona na profil). Wiadomo, że zawsze można zrobic lepiej, ale napradę nie mam już siły z tym projektem. A czy one faktycznie tak rzucają się w oczy aby je jeszcze poprawiać?
Rekomendowane odpowiedzi