MaggeM Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Taaak!! .. Witajcie [lol2] Pora na maly wyskok :) wiec wrzucam wreszcie cos na forum. Zacznijmy od... No wlasnie ... oto antyczny topor w dwoch wersjach :) w wersji muzealnej i wersji uzytkowej :D
Tomek Kosiorek Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 ta uzytkowa fajniejsza-przyklej do niego jeszcze krasnoluda
giorgione Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 a ten zawsze z wielkim rozmachem - przepiękna broń:D Pozdr Giorgione
darkelf Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 super toporek, malo praktyczny co nie zmienia faktu ze fajny :P... wiec mysle, ze w muzeum jego mijesce hehe :)... moglbys pokazac teksturke :D
ftorek Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 no... witamy z powrotem :D - a to siekierze: wypasiona jak zwykle - tylko ja moze bym poprobowal wygiac to stylisko do tylu a nie do przodu...
MaggeM Napisano 2 Luty 2004 Autor Napisano 2 Luty 2004 Dzieki :)...No wiadomo ze uzytkowa lepsza :D...a co do krasnoluda to nie wiem czy go zrobie.. bardziej mialem inny plan ale o tym pozniej...Diablo 3? ehhh ile bym dal zeby moc w to pograc ale coz poczekamy jeszcez z kilka lat zanim blizzard laskawie sie ruszy :) Texturka :D
Anonymous Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Hmmm... texturka fajna, świetnie zmapowane, pomysl na bron tez niezly, tylko trudno o takim obiekcie powiedziec lowpoly 360 poligonów na cośtakiego to moim zdaniem marnotrastwo, zresztą widać to po siatce zero optymalizacji niestety (sama końcowka drzewca, aż prosi sie usuniecie tych końcowych poligonów).
darkelf Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 jestes masterem - mam pytanie, uzywasz jakichs tekstur metalu czy to wsyzstko sam rysujesz?? chodzi mi o jakis poczatkowy maaterial, na ktorym sobie rozjasniasz czy cosatam :)...
MaggeM Napisano 2 Luty 2004 Autor Napisano 2 Luty 2004 Hmmm Panie Anonymous Dzieki :) ale 360 trojkatow jak na nasze czasy to nie duzo a szczegolnie jesli bron ta mialbybyc wykorzystana do jakiegos FPSa. I nie ma tam zadnego marnotrastwa :D a optymalizacja jest wykorzystana na maxa :) zeby nie bylo zadnego kanciactwa.. i jest nawet tak zrobione ze krawedzie pasuja do textury..tam gdzie zalamuje sie metal tam jest krawedz itp. Wiec jest idealnie :) Nie ma tam zadnych niezamierzonych polygonow. Pozatym obiekt przedstawilem w trojkatach glownie wiec moze sie wydawac ze jest ich duzo :) Wierz mi nic tu nie jest przypadkowe i jesli bym chcial to bym go zjechal o ile chce :) zalezy do jakiej gry mialby pojsc :) A co do koncowki toporu to zauwaz ze specjalnie tylko koncowka jest wklesla a dalej juz nie .. mimo ze z textura wyglada jak wklesla. Wiec eeee o co chodzi hehe [lol2] Thx!! Co do rysowania to sam rysuje :) wszystkie rozjasnienie speculary itp.. tylko raz wykorzystalem texture plaskiego metalu zeby nalozyc ja z przezroczystocia i z multiply zeby dodac nieregularnosci powierzchni :)
kulexy Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 bron rodem z Diablo :D ciekawe czy gdy zrobia (o ile zrobia:( ) bedzie w 3d... bo to 2d z Diablo 2 mi wystarczalo w 100% ... FAJNE!!
MaggeM Napisano 2 Luty 2004 Autor Napisano 2 Luty 2004 Bedzie w 3d napweno :) za kilka lat to w 100% moze nawet zrobia online :D Tylko znajac blizzarda pewnie walna jakis boski limit (jak w warcrafice - hehe) [lol2] i gra bedzie do dupy :) chociaz wierze ze nie bo diablo zawsze bylo wyrabiste i bedzie !!
darkelf Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 chcialbym zobaczyc jakis wideo tutorial spod twojej reki o teksurkach heh :) :P...
MaggeM Napisano 3 Luty 2004 Autor Napisano 3 Luty 2004 Szczerze moiwac nie chce misie :D:D:D moze jak bede mial czas kiedys (czyli nigdy [lol2] ) nie wiem :) .... a czemu akurat video? :D Ups tak wogole to topor ma rowne 290 trojkatow :D co misie porabalo :D
darkelf Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 maggem: video tutoriale to jakbys patrzyl na ekran, a zwykle tutki... tez sie przydaja, ale nie ma tej \"magii\" heh :)... po prostu widac jakk to wszystko wyglada :)
MaggeM Napisano 5 Luty 2004 Autor Napisano 5 Luty 2004 Heej :) Zmienilem temat na \'Bronie Fantasy\' i od teraz bedzie to wiekszy temat gdzie umieszczac bede swoje bronie :D... Kolejna to Mlot Bojowy :P Hmmm zastanawiam sie nad nastepna :)
darkelf Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 fajny mlotek, troche gorszy niz toporek, ale tez niezly... tylko nie wiem po co to okucie metalowe :D... to juz lepiej zeby bylo cale a nie tylko taki pierscien... mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi heh :)
ftorek Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 heh - fajne - oszczedne - ale w zasadzie nic wielkiego :D
giorgione Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 Podobają mi się twoje pomysły i ogólne wykonanie:D Przypadkiem nie bierzesz udziału w jakimś projekcie - bo z pewnościa sporawo ludzi by cie \"wynajęło\":D Pozdr Giorgione
MaggeM Napisano 20 Luty 2004 Autor Napisano 20 Luty 2004 THX! ... Ok zrobilem nastepna bron...znow topor ale tym razem inny - Large Axe of destruction - Jak widac topor jest typu \'socket\' z poison krysztalami (czyli trujacymi) :):):) ... teraz pora na miecz albo cos innego - jeszcze pomysle :P
darkelf Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 heh... teksturka pierwsza klasa, model troche z tylu, nie podoba mi sie ogolny ksztalt ale to kwestia gustu raczej :)... acha no i widac spaczenie diablo hehe... pomyslalbym ew. jescze nad tytulem :D... ale to juz ;)
Max Schreck Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Tekstura jak zwykle super, ale przyczepiłbym się do modelu - trzonek jest chyba za gruby.
MaggeM Napisano 20 Luty 2004 Autor Napisano 20 Luty 2004 Wiem ze diablo :D:D:D ale specjalnie tak zrobilem bo kocham ta gre [lol2] No model jest prosty ale nie chcialem go nie wiadomo jak udziwniac..co do trzonka to jest dobry bo topor nie jest zbyt dlugi a w lape krasnoluda pasuje w sam raz :D hehe ... Dziinki!
giorgione Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 fakt faktem pięknie ci to wyszło:D Jak zawsze:P Pozdr Giorgione
FRODO Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Jeszcze uwaga na temat młotu ,nie wygląda zabardzo na broń bojową ,raczej na narzędzi jakiegoś kowala ;) Może to dlatego że ma krótki trzonek ,ale to tylko moja skromna opinia ,a jakbyś chciał to jestem programistą można by pokombinować coś z modelami które twożysz
ChaoSMakeR Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 jak na moj gust to trzonek tego 2 toporka jest zbyt kanicaty, i jak na wysadzane krysztalami ostrze jest chyba troszke za plaskie, ale jak ma isc do jakiejs gry to spoczko. a co do diablo 2 to mi sie nie podobala za bardzo, w przeciwienstwie do 1. jak ktos lubi ta gre to moze zajrzec na www.muonline.com darmowa gierka onlinowa baaaardzo przypominajaca diablo. pozdro
MaggeM Napisano 21 Luty 2004 Autor Napisano 21 Luty 2004 W koncu musialo to nastapic - uwaga pora na miecz! :D - Miecz Zaglady :P:P:P
ChaoSMakeR Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 fajowy :) chetnie bym tu ujrzal jakas przerobiona katane :)
kozioo Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Ale nie przerobioną:] Bardzo prosze:] Mnie boli jak widze taką piekna broń udziwnioną. A to co do tej pory zaprezentowałe to mi się podoba:]
darkelf Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 super tex mieczka, raczka mi cos nie przypasowala, ale spoko. czemu taki zniszczone ostrze?
Leru Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 HEHE ten topor (jesli spaczenie od diablo) to I skojarzenie jedynce byl taki jeden :P (czesto wylatywal ponoc z Lazarusa ale mi nigdy jakos sie nie udalo tego osiagnac) chyba sie nazywal Meserchmist`s Reaver czy jakos tak :P nie jestem pewnien. Ale czegos mu chyba po srodku brakuje. Ale tak to jestes naprawde oooooooooooooooooooooooooooooooooooostry :D A miecz wyglada naprawde masywnie i strasznie (w dobrym tego slowa znaczeniu) :>.
giorgione Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 Dzieki teksturkom te \"banalne\" obiekty robia sie mistrzostwem świata:D pozdr Giorgione
Nimrod Napisano 23 Luty 2004 Napisano 23 Luty 2004 Świetne! Rzeczywiście tekstury pierwsza klasa, czekam na więcej.
kowalik Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 Bronie cudne, szczegolnie texturki... Powinienes zrobic jakiegos tutoriala...;]
giorgione Napisano 26 Luty 2004 Napisano 26 Luty 2004 W pełni sie zgadzam z przedmówcą:D Pozdr Giorgione
kowalik Napisano 26 Luty 2004 Napisano 26 Luty 2004 ooo, bardzo milo wiedziec ze ktos sie w koncu ze mna zgadza...;] a teraz tylko czekac na werdykt tworcy...
everyman Napisano 7 Marzec 2004 Napisano 7 Marzec 2004 ja tez sie zgadzam: CHCEMY (uprzejmie prosimy o) TUTKA... najlepiej dotyczacego robienia tych bajecznych teksturek =)... obecnie zrobilem sobie (juz) przerwe w robieniu mojego cara (ktory mi nie wychodzi) i jak zobaczylem te \"zabawki\" to zabralem sie za robienie swoich i jak doszlo do texturek to \"eee ooo iii\" -> chcialem nalozyc takie zrobione na szybko i nawet to (nalozenie) mi nie wychodzilo dobrze (a co dopiero zrobienie ladnych texturek)... DLATEGO tez podpisuje sie pod prosba o pozadnego tutoriala... TEACH US OUR MASTER
Rekomendowane odpowiedzi