Napisano 2 Luty 200421 l Mam takie pytanie. Który tablet graficzny wybrać, czy lepszy bedzie Pentagram XXL czy jakis tablet np Wacom Intuo A4? Czy może nie potrzebny mi taki duzy. Interesuje mnie malowanie w Photoshopie. Oczywiscie oprocz tego web design itp. Jednak tablet potrzebny mi do PS. Moze A5?
Napisano 2 Luty 200421 l Chyba nie ten dzial... krotko: jak masz kasy na wacoma to wacoma... co do wielkosci to A4 jak dla mnie za duzy...
Napisano 2 Luty 200421 l Autor Nie wiedzialem gdzie o to zapytac a wydaje mi sie, ze nikt lepiej od Was nie odpowie :)
Napisano 2 Luty 200421 l oki ale takie rzeczy to bardziej dzial hardware proponuje na przyszlosc... http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=4687
Napisano 2 Luty 200421 l ja osobiscie uwazam ze warto w ten sprzet zainwestowac czyli: wacom i do tego jak najwiekszy - zawsze na duzym mozesz robic male rzeczy - kwestia przyzwyczajenia, nie ma co sie bac gabarytow - gorzej jak bedziesz chcial troche poszalec, cos z gestu to na malym masz srednie mozliwosci a ze jest to sprzet nie starzejacy sie jak inne podzespoly komputera to warto wylozyc wieksza kwote pozdrawiam
Napisano 2 Luty 200421 l \"jak masz kasy na wacoma to wacoma... \" no nic więcej nie trza mówić. Intuosy to klasa sama w sobie, jednak nie przytłacza jakością pentów jak mówią mity.Róznica cen kolosalna, różnica klas już duża. Co do rozmiaru, no to kwestai przyzwyczajenia no i pieniążków tez znowu. Maluchne formaty rzeczywiście nie pozwolą Ci mocno zaszaleć,choć tez nie sa jakims tam wielkim utrapieniem. I to co pisał hurth, w to warto inwestować. Pozdrawiam również
Napisano 3 Luty 200421 l Coz wybor jest dosyc ciezki z Pentagramem sa przykrosci ja naprzyklad staralem sie rysowac sie niewiedzac ze jest zepsuty myslalem ze trza sie przyzwyczaic i pzywyczajalem sie ale nic z tego nei wychodzilo dopiero tera oddalem do gwarancji termin minol wczoraj 21 dni a ja msze czekac do czwartku. Zreszta tablet nie jest potzrebny do malowania jesli potrafisz lub masz chcec sie nauczyc prosze bardzo ale do rysowania moze wystarszyc myszka o czym przekonalismy sie od DruGa choc jest to uciazliwe ale jednak da sie i to naprawde niezle... Co do wacomow to nie jestem pewnien cena za wysoka a pozatym do nauki moze wystarczyc Pentagram Xl badz XXL wiec jesli nei jestes na zaawansowanmym powiomie kup Pentagrama a jesli potrawisz wiele to Wacoma wszystko zalezy tylko i wylacznie od ciebie i od zawartosci Twojego portfela, swietne prace mozna robic i tym tabletem i tym nie rozumiem dlaczego wacom sie tak wozi skoro pentagramy sa tuz zanim a pozatym to Pentagram dostal nagrode a nie wacom mam nadzieie ze troszku ci uswaidomilem sytuacje mysle ze dokonasz wyboru z ktorego tylko ty bedziesz sie cieszyl a nie my pozdrawiam
Napisano 11 Luty 200421 l a ja radze kupic zlota rybke, i dać 3 zyczenia: 1. vacoma, 2.indygo, 3. render drive, to ci wystarczy, mnie by wystarczylo. wsztstkim pańastwu wystarczy:):)