Napisano 3 Czerwiec 200816 l Witam, po długiej przerwie postanowiłem coś zapodać, na razie ratusz bez tekstur, oteksturuje dopiero po jakimś czasie, na razie czas na to nie pozwala... Edytowane 3 Czerwiec 200816 l przez nextgen
Napisano 3 Czerwiec 200816 l Model ładny, render strasznie blady. Zmniejsz skylight i puść jakieś direct light jako słońce.
Napisano 3 Czerwiec 200816 l Autor Render jest próbny, zależalo mi na tym żeby zyskać na czasie renderingu, bo musze zrobić filmik z kilku ujeć i nie dalbym rady czasowo. Później pobawie sie wszystkim i dodam tekstury.
Napisano 3 Czerwiec 200816 l W czym renderujesz? Jeśli to vray to da się jakoś zapisać GI, jeden raz się zapisuje i potem w animacji on już pamięta. A jak jakiś inny renderer to pewnie też się da, albo zbakować do tekstury (o ile żaden obiekt się nie rusza), i będziesz miał maleńkie czasy renderingu przy dobrej jakości.
Napisano 3 Czerwiec 200816 l Autor Wiem, korzystam z tego:) Renderuje w V-rayu. Jeśli chodzi o render to nawet tutaj suna nie mam, bo bez niego o wiele szybciej rendering idzie. Zapisanie mapy pomaga, ale nie skraca aż tak wiele czasu, dlatego na razie robie tak jak jest. Jak skończe te ujęcia i cały ten film o tym ratuszu, to dopiero potem wezme się za konkrety, sam dla siebie i bez ograniczenia czasowego.
Napisano 4 Czerwiec 200816 l Modelik fajny. Jak dodasz tekstury i jakieś otoczenie to może być nieźle. Pozdrawiam.