Napisano 3 Czerwiec 200816 l Siemanko Wie ktos moze z jakiego lub z jakich narzedzi trzeba by bylo skorzystac aby zasymulowac rosniecie drzewka koralowego? Paint Effectem to 5 min:) ale mam akurat swoj model i szukam w miare prostego sposobu,zaznaczam ze dopiero zaczalem sie uczyc tych wszystkich narzedzi do deformacji itd:) pozdro
Napisano 3 Czerwiec 200816 l a jak rośnie drzewko kolorowe ;) może skalowanie :) sory ale lepiej nie pomogę :)
Napisano 4 Czerwiec 200816 l Autor hehe udalo mi sie znalezc bardzo fajny sposob. Otoz na poczatku zanimowalem sobie drzewko z paint effecta, pozniej przekonwertowalem to na krzywe. i majac tak zanimowane krzywe zaczalem extrudowac boxa po sciezce, w ten sposob animuje sie rozwniez to extrodowanie po sciezce efekt jest bardzo fajny polecam innym:)
Napisano 6 Czerwiec 200816 l Autor no dobra animuje sie tylko pojawil sie problem z uv w kazdej klatce sa inne, zrobilem uv dla juz do konca zanimowanego drzewka tyle ze jak przeskocze do innej klatki to mi sie piepsza, te przeze mnie zrobione zachowaly sie tylko w tej jednej klatce a ja chcem zeby byly w kazdej takie same delete by history pomaga tyle ze obiekt przestaje sie animowac:( wie ktos jak zrobic zeby w kazdej klatce byly te same uv?zeby np scalic informacje dla uv zeby byly stale? HELP pozdro
Napisano 7 Czerwiec 200816 l Autor dobra dzialam dalej:) zrobie to na blend schepach i co? pojawil sie nastepny problem:) otoz 2 modele ekportuje (obj) do maxa i gdy wracam z nimi do mayi i chcem wykonac na nich blend shepa to dzieje sie dziwna rzecz otoz jeden model przechodzi w drugi tak jak trzeba ale co dziwne zmienia takze polozenie i leci w miejsce tego drugiego a przeciez powinien zostac tam gdzie jest,przejmowac ma tylko ksztalt a nie polozenie wieta co trzeba z tym zrobic? pozdro
Napisano 7 Czerwiec 200816 l Autor ten watek zaczyna przypominac monolog:)haha znalazlem rozwiazanie w mayi wszystkie obiekty musza byc w centrum ukladu wspolrzednych przed exportem
Napisano 16 Lipiec 200816 l Fajny blog :) Inna sprawa że jest to fajny sposób opisu problemu. I jego rozwiązania. Przynajmniej ludzie nie będą robić takich samych błędów. Co do problemu to pojęcia nie mam :)