Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemanko

Wie ktos moze z jakiego lub z jakich narzedzi trzeba by bylo skorzystac aby zasymulowac rosniecie drzewka koralowego?

Paint Effectem to 5 min:) ale mam akurat swoj model i szukam w miare prostego sposobu,zaznaczam ze dopiero zaczalem sie uczyc tych wszystkich narzedzi do deformacji itd:)

pozdro

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

hehe udalo mi sie znalezc bardzo fajny sposob.

Otoz na poczatku zanimowalem sobie drzewko z paint effecta, pozniej przekonwertowalem to na krzywe. i majac tak zanimowane krzywe zaczalem extrudowac boxa po sciezce, w ten sposob animuje sie rozwniez to extrodowanie po sciezce efekt jest bardzo fajny polecam innym:)

Napisano
  • Autor

no dobra animuje sie tylko pojawil sie problem z uv

w kazdej klatce sa inne,

zrobilem uv dla juz do konca zanimowanego drzewka tyle ze jak przeskocze do innej klatki to mi sie piepsza, te przeze mnie zrobione zachowaly sie tylko w tej jednej klatce a ja chcem zeby byly w kazdej takie same

delete by history pomaga tyle ze obiekt przestaje sie animowac:(

wie ktos jak zrobic zeby w kazdej klatce byly te same uv?zeby np scalic informacje dla uv zeby byly stale?

HELP

pozdro

Napisano
  • Autor

dobra dzialam dalej:)

zrobie to na blend schepach

i co? pojawil sie nastepny problem:)

otoz 2 modele ekportuje (obj) do maxa i gdy wracam z nimi do mayi i chcem wykonac na nich blend shepa to dzieje sie dziwna rzecz

otoz jeden model przechodzi w drugi tak jak trzeba ale co dziwne zmienia takze polozenie i leci w miejsce tego drugiego a przeciez powinien zostac tam gdzie jest,przejmowac ma tylko ksztalt a nie polozenie

wieta co trzeba z tym zrobic?

pozdro

Napisano
  • Autor

ten watek zaczyna przypominac monolog:)haha

znalazlem rozwiazanie

w mayi wszystkie obiekty musza byc w centrum ukladu wspolrzednych przed exportem

Napisano

Fajny blog :)

Inna sprawa że jest to fajny sposób opisu problemu. I jego rozwiązania. Przynajmniej ludzie nie będą robić takich samych błędów.

Co do problemu to pojęcia nie mam :)