amerykanin Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 Witam. Nie bardzo wiedziałem do jakiego działu to się nadaje, jeśli popełniłem błąd - przepraszam. Mam pytanie , mianowicie poszukuję programu do tworzenia prezentacji 3d. Jak do tej pory znalazłem program SUBDO , niestety jest on dość drogi ( 1500 euro ). Chodzi o to , żeby była możliwość na scenie wgrania kilku modeli , poruszania się , oraz np. po zaznaczeniu któregoś obiektu , mogły być wyświetlane dokładniejsze informacje o nim , czy też jego mocne zbliżenie. Tworzona będzie aplikacja szkoleniowa, do nauki budowy okrętu. I narzędzie typu SUBDO by pozwoliło nam na uniknięcie pisania od podstaw własnej aplikacji. Może komuś przychodzą do głowy jakieś inne aplikacje tego typu ? Pozdrawiam
korasonek Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 Witam Cytując za Wikipedią: "Blender jest programem do modelowania i renderowania obrazów oraz animacji trójwymiarowych z dość niekonwencjonalnym interfejsem użytkownika. Umożliwia także tworzenie prezentacji interaktywnych (np. gier) na własnym silniku graficznym (istnieje osobny program pozwalający uruchamiać takie prezentacje)....... ..... ....Od 13 listopada 2002 Blender jest programem wolnym rozprowadzanym na licencji GPL." Oficjalna strona Programu Pozdrawiam
marcoos Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 swietny bylby pewnie quest 3d http://quest3d.com/index.php?id=209 ale ceny podobne do subdo, za grosze raczej nie da sie kupic takiej aplikacji
amerykanin Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Napisano 6 Czerwiec 2008 Heh , też właśnie znalazłem jeszcze quest3d , też wydaje się świetnym ( do tego celu ) programem. Cena ( też ) bardzo podobna. No cóż , najwyżej się skończy na kupnie ...
Loki Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Papervision3d + Collada = eksport z maxa, VRML - darmowy język - eksport z maxa bez większych problemów
Rekomendowane odpowiedzi