Napisano 10 Czerwiec 200816 l Witam, Gdy zadaję subdivide na model z użytą na nim symetrią, przesuwa mi nieznacznie punkty wspólnego łączenia i muszę później ręcznie wszystko poprawiać. Pytanie, da się jakoś zrobić, aby uniknąć tego? pozdrawiam, makak_
Napisano 11 Czerwiec 200816 l Nie spotkalem sie z czyms takim. Uzywasz zwyklego podzialu, czy HN subdivision? Moglbys wrzucic kawalek modelu w ktorym to sie dzieje?
Napisano 11 Czerwiec 200816 l Może zamiast trzymać obiekt pod symetrią daj symetrię na poziomie poligonów?
Napisano 11 Czerwiec 200816 l Autor ndru, użyłem HN subdivision. Tą akcje miałem przy mazdzie, którą teraz męczę. Jak będę w domu to podrzucę screena. skocu, może to głupio zabrzmi, a co to??
Napisano 11 Czerwiec 200816 l Chodziło mi o to żebyś wrzucił obiekt Symetria, a swoją bryłę skopiował symetrycznie na poziomie punktów/poligonów po skończeniu modelowania jednej połowy. Jest to zwykłe narzędzie w zakładce modelingu. Na pewno wiesz o co chodzi.
Napisano 11 Czerwiec 200816 l Autor Hmm wrzucę screena jak przyjdę do domu. W sumie to dziwne co się dzieje. Jak sprawdzałem przed chwilą w pracy na jakiejś prostej bryle, to nic się nie działo przy zarzucaniu subdivision. Może to coś pomoże. Tu akurat pokazałem ekstremalnie gdzie to widać. W innych miejscach np. na dachu mniej łączenie się rzuca w oczy, ale mimo wszystko się pokazało. Edytowane 11 Czerwiec 200816 l przez makak
Napisano 12 Czerwiec 200816 l Autor Faktycznie, jest ciut lepiej. Dzięki, nie pomyślałem o tym :) Łap repa.