Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Gdy zadaję subdivide na model z użytą na nim symetrią, przesuwa mi nieznacznie punkty wspólnego łączenia i muszę później ręcznie wszystko poprawiać. Pytanie, da się jakoś zrobić, aby uniknąć tego?

pozdrawiam,

makak_

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie spotkalem sie z czyms takim. Uzywasz zwyklego podzialu, czy HN subdivision? Moglbys wrzucic kawalek modelu w ktorym to sie dzieje?

Napisano

Może zamiast trzymać obiekt pod symetrią daj symetrię na poziomie poligonów?

Napisano
  • Autor

ndru, użyłem HN subdivision. Tą akcje miałem przy mazdzie, którą teraz męczę. Jak będę w domu to podrzucę screena.

skocu, może to głupio zabrzmi, a co to??

Napisano

Chodziło mi o to żebyś wrzucił obiekt Symetria, a swoją bryłę skopiował symetrycznie na poziomie punktów/poligonów po skończeniu modelowania jednej połowy. Jest to zwykłe narzędzie w zakładce modelingu. Na pewno wiesz o co chodzi.

Napisano
  • Autor

Hmm wrzucę screena jak przyjdę do domu. W sumie to dziwne co się dzieje. Jak sprawdzałem przed chwilą w pracy na jakiejś prostej bryle, to nic się nie działo przy zarzucaniu subdivision.

Może to coś pomoże. Tu akurat pokazałem ekstremalnie gdzie to widać. W innych miejscach np. na dachu mniej łączenie się rzuca w oczy, ale mimo wszystko się pokazało.

5489d5e745caccb5.jpg

Edytowane przez makak

Napisano

zwiększenie w symetrii tolerance powinno je ladnie skleic.

Napisano
  • Autor

Faktycznie, jest ciut lepiej. Dzięki, nie pomyślałem o tym :) Łap repa.