Tazio Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 Jestem świerzy na tym forum więc witam wszystkich. Wrzucam pierwszą całkowicie samodzielną pracę 3d. Zrbione w mayi i photoshopie. Niby skończyłem, ale czuję że można wyciągnąć więcej z tej postaci i renderu. Będę wdzięczny za kilka porad.
Sebastian Ozga Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 Materiał ślimaka taki troszkę nie tego, przeczytaj sobie tutorial Ani, na pewno Ci nie zaszkodzi ;) Link
Idaho Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 Błąd "logbiczny" okulary-oczy, słaby materiał, za mało poświęciłeś czasu na modeling "twarzy " ślimaka, kapelusz taki ni w pięć ni w dziesięć za bardzo się odcina. Aha no i najważniejszy błąd, karygodny, niedopuszczalny i w ogóle, w ogóle dyskwalifikujący to... (zapadła cisza, werble pamparam) "świeży" piszemy przez "z z kropką" anie "rz". ;) Ogólnie jak na "świeżą" prackę to ma bardzo pozytywny wydźwięk. Miły dla oka, fajny cartoon. Pozdrawiam
Sebastian Ozga Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 Idaho - a jeśli to jest W. Świerzy ? ;) Wracając do ślimaczka - to ma być jakaś okładka, czy tak po prostu sobie wymyśliłeś?
Idaho Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 Jeśli to jest W. Świerzy to powinien napisać z dużej litery bo to nazwisko ;) A wracając do pracki, tak mi się wydaje ale chyba robiona była w blenderze a tenże posiada fajną symulację cieczy. Można mu poprawić śluz, bo teraz wygląda jakby to był nienaturalny cień na liściu, jakieś odbarwienie ? Polecam na YouTube kilka filmików . Wpisz Blender fluid. Pozdrawiam
Tazio Napisano 11 Czerwiec 2008 Autor Napisano 11 Czerwiec 2008 Dzięki za odpowiedzi. No cóż nigdy nie byłem asem z ortografii. Praca jest robiona w Mayi. Okulary-oczy jest celowym dowcipem. Zrobione dla siebie do portfolio. Dzięki jeszcze raz. O to mi właśnie chodziło - o "świeże" spojrzenie na moją pracę.
Sebastian Ozga Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 może pomoże: 1,2,3 W tle możesz jakieś roślinki dać - takie puste tło jest mało ciekawe. Pomyśl jeszcze czy wolisz efekt cartoon'owy, czy w miarę realistyczny, bo w tej chwili strasznie wymieszałeś. Powodzenia przy portfolio.
Rekomendowane odpowiedzi