Norwag Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 (edytowane) Czesc po dlugiej przerwie spowodowanej maturami itp. dlubie sobie od paru dni takie bmw e46 Czekam na krytyke ]:> Edytowane 13 Czerwiec 2008 przez Norwag
blinq Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 Model fajny. Tylko co to za dziwne załamanie na przedniej i tylnej szybie?
KamillM Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 Całkiem fajnie, ale miejscami krzywo, zwłaszcza na kloszu przednich świateł (imo za gęstą siatkę tam masz). Te takie pionowe w grillu (nie wiem jak się to fachowo nazywa :P) wyglądają jakby połamane, są krzywe. Krawędzie drzwi są za ostre, uszczelka okien jest krzywa, a co do tego załamania na środku - wyrównaj wierzchołki, widocznie trochę odstają od osi symetrii. Aha, tarcze wydają się wręcz ogromne :D
Norwag Napisano 13 Czerwiec 2008 Autor Napisano 13 Czerwiec 2008 Ta linia na srodku to przez to ze dalem na szybkiego mirror ;p KamillM Rozumiem ze chodzi ci o ta listwe wokol bocznej szyby... postaram sie popoprawiac te krzywizny Idaho Robie z plane'ow w edit poly a co do tarczy... tak wiem troche przesadzilem ;] Mam jeszcze pytanie...Po zrobieniu tarcz i nadaniu im ms przy renderze wywala mi taki blad "Error allocating mesh. Insutticent memory for tarcza Reduce the face count to render this scene" nigdy wczesniej niewywalalo mi czegos takiego a renderowalem bardziej zlozone modele...
KamillM Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 Tak, o tą listwę, a najbardziej o jej część bliżej tylnej szyby :) Co do erroru - też się z nim spotykałem, szczególnie w nowszych wersjach maxa. Często też po tym pojawiały się błędy, pojedyńcze wierzchołki przesuwały się nie wiadomo gdzie, ale wystarczyło chyba dać od nowa ms i powinno być ok.
Norwag Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Napisano 14 Czerwiec 2008 ponowne nadanie ms nic niedalo ale zmniejszenie go z 2 na 1 pomoglo ;]
patry Napisano 14 Czerwiec 2008 Napisano 14 Czerwiec 2008 Jeśli masz możliwość to staraj się używać turbo smootha zamiast ms'a :) Bezpieczniejszy ;)
Norwag Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Napisano 14 Czerwiec 2008 patry Z TS tez mi wywala :( Zainstalowalem vraya i wywala mi takie cos Niebardzo jeszcze obczailem vraya wiec jak ktos moglby mi powieciec oco tu chodzi to bede wdzieczny
ReflectVision Napisano 14 Czerwiec 2008 Napisano 14 Czerwiec 2008 Jeśli masz możliwość to staraj się używać turbo smootha zamiast ms'a :) Bezpieczniejszy ;) tell me why ? :)
FF Napisano 14 Czerwiec 2008 Napisano 14 Czerwiec 2008 Właśnie, oprócz tego że sie TS wykrzacza przy exporcie do innych formatów to nie widzę więcej "zalet".
patry Napisano 14 Czerwiec 2008 Napisano 14 Czerwiec 2008 tell me why ? :) Nie wiem dlaczego :) Być może tylko u mnie tak jest, ale jeśli używam ms'a to bardzo często wierzchołki uciekają nie wiadomo gdzie, albo płaszczyzny znikają i zostaje sama siatka. Z TS tego typu przypadki występują sporadycznie względem ms'a ;)
ReflectVision Napisano 14 Czerwiec 2008 Napisano 14 Czerwiec 2008 hehe bo to nie wina MS :) przekonwertuj na mesh i spowrotem na poly i bledow juz nie bedzie ;)
Rekomendowane odpowiedzi