Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc po dlugiej przerwie spowodowanej maturami itp. dlubie sobie od paru dni takie bmw e46

Czekam na krytyke ]:>

e461fv2.th.jpg e462cn5.th.jpg e46wire1vj6.th.jpg

e46wire2yi0.th.jpg e46wire3qe6.th.jpg e46wire4vv3.th.jpg

Edytowane przez Norwag

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Model fajny. Tylko co to za dziwne załamanie na przedniej i tylnej szybie?

Napisano

Całkiem fajnie, ale miejscami krzywo, zwłaszcza na kloszu przednich świateł (imo za gęstą siatkę tam masz). Te takie pionowe w grillu (nie wiem jak się to fachowo nazywa :P) wyglądają jakby połamane, są krzywe. Krawędzie drzwi są za ostre, uszczelka okien jest krzywa, a co do tego załamania na środku - wyrównaj wierzchołki, widocznie trochę odstają od osi symetrii. Aha, tarcze wydają się wręcz ogromne :D

Napisano
  • Autor

Ta linia na srodku to przez to ze dalem na szybkiego mirror ;p

KamillM Rozumiem ze chodzi ci o ta listwe wokol bocznej szyby...

postaram sie popoprawiac te krzywizny

Idaho Robie z plane'ow w edit poly

a co do tarczy... tak wiem troche przesadzilem ;]

Mam jeszcze pytanie...Po zrobieniu tarcz i nadaniu im ms przy renderze wywala mi taki blad "Error allocating mesh. Insutticent memory for tarcza

Reduce the face count to render this scene"

nigdy wczesniej niewywalalo mi czegos takiego a renderowalem bardziej zlozone modele...

Napisano

Tak, o tą listwę, a najbardziej o jej część bliżej tylnej szyby :)

Co do erroru - też się z nim spotykałem, szczególnie w nowszych wersjach maxa. Często też po tym pojawiały się błędy, pojedyńcze wierzchołki przesuwały się nie wiadomo gdzie, ale wystarczyło chyba dać od nowa ms i powinno być ok.

Napisano
  • Autor

ponowne nadanie ms nic niedalo ale zmniejszenie go z 2 na 1 pomoglo ;]

Napisano

Jeśli masz możliwość to staraj się używać turbo smootha zamiast ms'a :) Bezpieczniejszy ;)

Napisano
  • Autor

patry Z TS tez mi wywala :(

Zainstalowalem vraya i wywala mi takie cos

1234hb1.th.jpg

Niebardzo jeszcze obczailem vraya wiec jak ktos moglby mi powieciec oco tu chodzi to bede wdzieczny

my.php?image=1234vq1.jpg

Napisano

Właśnie, oprócz tego że sie TS wykrzacza przy exporcie do innych formatów to nie widzę więcej "zalet".

Napisano
tell me why ? :)

Nie wiem dlaczego :) Być może tylko u mnie tak jest, ale jeśli używam ms'a to bardzo często wierzchołki uciekają nie wiadomo gdzie, albo płaszczyzny znikają i zostaje sama siatka. Z TS tego typu przypadki występują sporadycznie względem ms'a ;)