Napisano 13 Czerwiec 200816 l Czesc po dlugiej przerwie spowodowanej maturami itp. dlubie sobie od paru dni takie bmw e46 Czekam na krytyke ]:> Edytowane 13 Czerwiec 200816 l przez Norwag
Napisano 13 Czerwiec 200816 l Model fajny. Tylko co to za dziwne załamanie na przedniej i tylnej szybie?
Napisano 13 Czerwiec 200816 l Całkiem fajnie, ale miejscami krzywo, zwłaszcza na kloszu przednich świateł (imo za gęstą siatkę tam masz). Te takie pionowe w grillu (nie wiem jak się to fachowo nazywa :P) wyglądają jakby połamane, są krzywe. Krawędzie drzwi są za ostre, uszczelka okien jest krzywa, a co do tego załamania na środku - wyrównaj wierzchołki, widocznie trochę odstają od osi symetrii. Aha, tarcze wydają się wręcz ogromne :D
Napisano 13 Czerwiec 200816 l Autor Ta linia na srodku to przez to ze dalem na szybkiego mirror ;p KamillM Rozumiem ze chodzi ci o ta listwe wokol bocznej szyby... postaram sie popoprawiac te krzywizny Idaho Robie z plane'ow w edit poly a co do tarczy... tak wiem troche przesadzilem ;] Mam jeszcze pytanie...Po zrobieniu tarcz i nadaniu im ms przy renderze wywala mi taki blad "Error allocating mesh. Insutticent memory for tarcza Reduce the face count to render this scene" nigdy wczesniej niewywalalo mi czegos takiego a renderowalem bardziej zlozone modele...
Napisano 13 Czerwiec 200816 l Tak, o tą listwę, a najbardziej o jej część bliżej tylnej szyby :) Co do erroru - też się z nim spotykałem, szczególnie w nowszych wersjach maxa. Często też po tym pojawiały się błędy, pojedyńcze wierzchołki przesuwały się nie wiadomo gdzie, ale wystarczyło chyba dać od nowa ms i powinno być ok.
Napisano 14 Czerwiec 200816 l Autor ponowne nadanie ms nic niedalo ale zmniejszenie go z 2 na 1 pomoglo ;]
Napisano 14 Czerwiec 200816 l Jeśli masz możliwość to staraj się używać turbo smootha zamiast ms'a :) Bezpieczniejszy ;)
Napisano 14 Czerwiec 200816 l Autor patry Z TS tez mi wywala :( Zainstalowalem vraya i wywala mi takie cos Niebardzo jeszcze obczailem vraya wiec jak ktos moglby mi powieciec oco tu chodzi to bede wdzieczny
Napisano 14 Czerwiec 200816 l Jeśli masz możliwość to staraj się używać turbo smootha zamiast ms'a :) Bezpieczniejszy ;) tell me why ? :)
Napisano 14 Czerwiec 200816 l Właśnie, oprócz tego że sie TS wykrzacza przy exporcie do innych formatów to nie widzę więcej "zalet".
Napisano 14 Czerwiec 200816 l tell me why ? :) Nie wiem dlaczego :) Być może tylko u mnie tak jest, ale jeśli używam ms'a to bardzo często wierzchołki uciekają nie wiadomo gdzie, albo płaszczyzny znikają i zostaje sama siatka. Z TS tego typu przypadki występują sporadycznie względem ms'a ;)
Napisano 14 Czerwiec 200816 l hehe bo to nie wina MS :) przekonwertuj na mesh i spowrotem na poly i bledow juz nie bedzie ;)