bilinek Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 witam Mam taką sprawę. Dopiero zaczynam prace w 3ds maxie i nie wiem jak kwadrat podzielić na części tzn. zrobić na jego bokach setkę (coś jak kostak Rubika)i wysuwać z tej siatki małe kwadraciki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 (edytowane) 1. http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwadrat_(geometria) http://pl.wikipedia.org/wiki/Sze%C5%9Bcian_(geometria) 2. robisz boxa i dzielisz go na części zwiększając ilość segmentów np. "Length segs: 3" voila :) i to samo robisz z resztą, później sprowadzasz obiekt do siatki editable poly zaznaczasz poligony i dajesz inset (by poligon), później extrude i gotowe :) Edytowane 14 Czerwiec 2008 przez carlosss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilinek Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2008 Dzięki:P A jak zmienić kolor poszczególnych kwadratów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilinek Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2008 I jak zrobić zeby siatka była widoczna w renderingu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 A jak zmienić kolor poszczególnych kwadratów?? Kredkami. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilinek Napisano 14 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2008 a tak na poważnie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 przeczytaj najlepiej jakąś książkę do maxa ;) bo takie podstawy to naprawdę można tłumaczyć w nieskończoność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 po co odrazu ksiazke? macie jakies uklady z wydawcami czy co? wszystko co jest w tych ksiazkach jest opisane w dokumentacji maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 14 Czerwiec 2008 Share Napisano 14 Czerwiec 2008 ja tam nigdy nie korzystałem z F1 :P więc mówię jak ja bym zrobił ;) i jak robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilinek Napisano 15 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2008 To odpowie mi ktoś na moje pytania?? Nie mam czasu szukać po książkach, których zresztą nie mam. Musze zrobić coś takiego do szkoły. Jak zmienić kolor poszczególnych kwadratów w tym moim kwadracie? Jak zrobić żeby była widoczna siatka na tym kwadracie w renderingu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Chyba nie zrozumiałeś, że nikt nie ma zamiaru odpowiadać na tkie pytania. Muszisz zrobić do szkoły? W programie nauczana w szkole jest kurs obsługi 3dsmaxa? Jeśłi nadal chcesz to zrobić, Google wie bardzo dużo na ten temat. Poza tym, jest jeszcze dokumentacja. W szkole uczą czytać ze zrozumieniem, a to się może przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilinek Napisano 15 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2008 W szkole jest obsługa 3ds maxa, pod warunkiem ze jest sie na studiach o odpowiednim kierunku! Dzięki za nieudzielenie pomocy:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 nie ma za co, http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=3820 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 W szkole jest obsługa 3ds maxa, pod warunkiem ze jest sie na studiach o odpowiednim kierunku! trzeba bylo uwazac na zajeciach. Btw, co to za szkola ktora twierdzi zeuczy maxa, a nie uczy jak zrobic w nim kwadrat? O,o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 Ależ to są totoalne podstawy ... wystarczy w google wpisać: tutorials 3ds max" i czytać ... jest tego tyle, że chyba zycia nie starczy aby to przerobić ;P ... wcisnąć czasem magiczny klawisz F1 itd. ... przerobić tutoriale maxiora ... i techniczne rzecz biorąc my mówimy o kwadracie czy sześcianie (box)? Bo do kwadratu maxa nie trzeba w sumie ;) Coś jednak pomogę... hehe... ale nie za dużo ;) ... kalwisz "m" ... a co z tym robić dalej to wygoogluj ... to nie boli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi