gientekwl Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 No dobra, przekopałem cały net... swojego kompa i nie znalazłem shader mib_cie jest dostępny pod Maxem w wersji 9 ? jeżeli tak to jak go odblokować ? pozdrawiam.
Temporal Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 hmmm z tego co wiem to on jest chyba pod maye czy xsi no ale kto wie moze gdzies blokniety w maxie tez jest :P.
gientekwl Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Napisano 22 Czerwiec 2008 i to cała wiedza jaką możecie się pochwalić w tym temacie ?!
greg_jg Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 Jest, tylko trzeba odblokować: \\mentalray\shaders_standard\include\base.mi Szukasz w pliku "mib_cie_d" i dajesz "#" w linii (na samym początku), w której jest "hidden". declare shader color "mib_cie_d" ( scalar "temperature", scalar "intensity" ) version 1 apply light, texture gui "gui_mib_cie_d" { control "Global" "Global" ( # "hidden" ) } end declare
gientekwl Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Napisano 23 Czerwiec 2008 dzięki za konkretną odpowiedź. Jeszcze tylko pytanko : to jest shader do kontroli barwy światła ? temperatury i intensywności i wszystko ?!
greg_jg Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 Tak, jest to shader, który umożliwia kontrolę koloru światła (tego co widać) za pomocą temperatury oraz intensywności.
Rekomendowane odpowiedzi