Napisano 22 Czerwiec 200816 l No dobra, przekopałem cały net... swojego kompa i nie znalazłem shader mib_cie jest dostępny pod Maxem w wersji 9 ? jeżeli tak to jak go odblokować ? pozdrawiam.
Napisano 22 Czerwiec 200816 l hmmm z tego co wiem to on jest chyba pod maye czy xsi no ale kto wie moze gdzies blokniety w maxie tez jest :P.
Napisano 22 Czerwiec 200816 l Jest, tylko trzeba odblokować: \\mentalray\shaders_standard\include\base.mi Szukasz w pliku "mib_cie_d" i dajesz "#" w linii (na samym początku), w której jest "hidden". declare shader color "mib_cie_d" ( scalar "temperature", scalar "intensity" ) version 1 apply light, texture gui "gui_mib_cie_d" { control "Global" "Global" ( # "hidden" ) } end declare
Napisano 23 Czerwiec 200816 l Autor dzięki za konkretną odpowiedź. Jeszcze tylko pytanko : to jest shader do kontroli barwy światła ? temperatury i intensywności i wszystko ?!
Napisano 23 Czerwiec 200816 l Tak, jest to shader, który umożliwia kontrolę koloru światła (tego co widać) za pomocą temperatury oraz intensywności.