ndru Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 (edytowane) Witam wszystkich. Moja pierwsza praca na tym forum. Praca zainspirowana, krotkometrazowym serialem animowanym Minuscule. Praca wykonana w Cinema 4d, renderowana przy uzyciu AR. C&C mile widziane. Edytowane 22 Czerwiec 2008 przez ndru
Kimmi Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 Ciekawy pomysł, ale model zbyt odróżnia się od tła, bo jest ono dość słabej jakości i ma duży szum, a model jest idealny. Nie pasuje mi materiał kostki.
KamillM Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 Niezłe :) Rzeczywiście kostka trochę odstaje od zdjęcia, ale skoro tak fajnie Ci wyszła kostka to może spróbuj i trawę wymodelować i dać najwyżej jakąś fotkę z drzewami w tle?
Ania Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 Sympatyczne, może wywieś pelargonie z jednego z okien oświetlenie mogło by być lepsze, jakoś te cienie nie pasują, prawie ich nie ma, poeksperymentuj z kątem padania światła.
Neiraa Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 BArdzo fajny pomysł i wykonanie niezłe, ale tak jak wyżej => nie pasuje toto do tła. Czekam na rozwój pracy.
ndru Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 Maly update Siatka, ao pass i postprodukcja w ps
Neiraa Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 No fajnie, że Ci się tak chialo bawić ;P ja bym jeszcze jakoś dała więcej glossów na materiał kostki i nieco na drewno. I może mieszkańca jakiegoś?
ndru Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 Heh, na razie jest mieszkaniec jeden - trzepie dywan z prawej strony :) Wiecej detali w drodze. Dzieki za komentarze
ndru Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Napisano 4 Lipiec 2008 Dzieki za komentarze. Maly update, nieco zmienione shadery kostki i podloza. Oraz kilka poprawionych detali.
Ex3 Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 No kostka imho wygląda teraz o wiele lepiej. Bardzo ładna pracka :) Dodaj jeszcze jakiegoś gnoma siedzącego sobie na dachu ze zwisającymi nogami i będzie idealnie :)
ndru Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Napisano 21 Lipiec 2008 Maly update, pracuje nad rosa. http://img99.imageshack.us/my.php?image=diev18jd6.jpg
Temporal Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 Pomysl fajny ale jakos jakosc renderu jest taka ze wszystko sie zlewa i niezaduzo widac. Sproboj inaczej to rozswietlic bardziej rozproszyc to swiatlo.
Beatou Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 ja bym na Twoim miejscu wzial od kogos lustrzanke, zrobil porządne zdjecie i potem z exif odczytał ustawienia i mniej wiecej dopasowal do tych co masz w 3D.. jeszcze moglbys swiatlo wtedy dopasowac dokladnie jesli chodzi o kat padania promieni..
kamil.ochel Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 kropelki fuj. popraw je shader jakis nienaturalny i chyba ich za dużo. kostka za brudna. albo ok niech jest brudna ale tak na krawędziach bardziej albo nie wiem co. no i dym nieładny ale praca na + + + + + + + :P keep workin'
pressenter Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Fajna pracka, ale nie sądzę aby na gładkim w zasadzie plastyku kostki te kropelki się tak trzymały. P.S. Masz miażdżącego reela, na prawdę świetnie wykonanego. Szkoda co prawda, że w zasadzie znalazłem tam chyba pięć modeli 3d, ale oprawa graficzna... bardzo przyciąga oko.
Rekomendowane odpowiedzi