Napisano 22 Czerwiec 200816 l Witam wszystkich. Moja pierwsza praca na tym forum. Praca zainspirowana, krotkometrazowym serialem animowanym Minuscule. Praca wykonana w Cinema 4d, renderowana przy uzyciu AR. C&C mile widziane. Edytowane 22 Czerwiec 200816 l przez ndru
Napisano 22 Czerwiec 200816 l Ciekawy pomysł, ale model zbyt odróżnia się od tła, bo jest ono dość słabej jakości i ma duży szum, a model jest idealny. Nie pasuje mi materiał kostki.
Napisano 23 Czerwiec 200816 l Niezłe :) Rzeczywiście kostka trochę odstaje od zdjęcia, ale skoro tak fajnie Ci wyszła kostka to może spróbuj i trawę wymodelować i dać najwyżej jakąś fotkę z drzewami w tle?
Napisano 23 Czerwiec 200816 l Sympatyczne, może wywieś pelargonie z jednego z okien oświetlenie mogło by być lepsze, jakoś te cienie nie pasują, prawie ich nie ma, poeksperymentuj z kątem padania światła.
Napisano 23 Czerwiec 200816 l BArdzo fajny pomysł i wykonanie niezłe, ale tak jak wyżej => nie pasuje toto do tła. Czekam na rozwój pracy.
Napisano 24 Czerwiec 200816 l No fajnie, że Ci się tak chialo bawić ;P ja bym jeszcze jakoś dała więcej glossów na materiał kostki i nieco na drewno. I może mieszkańca jakiegoś?
Napisano 24 Czerwiec 200816 l Autor Heh, na razie jest mieszkaniec jeden - trzepie dywan z prawej strony :) Wiecej detali w drodze. Dzieki za komentarze
Napisano 4 Lipiec 200816 l Autor Dzieki za komentarze. Maly update, nieco zmienione shadery kostki i podloza. Oraz kilka poprawionych detali.
Napisano 4 Lipiec 200816 l No kostka imho wygląda teraz o wiele lepiej. Bardzo ładna pracka :) Dodaj jeszcze jakiegoś gnoma siedzącego sobie na dachu ze zwisającymi nogami i będzie idealnie :)
Napisano 21 Lipiec 200816 l Autor Maly update, pracuje nad rosa. http://img99.imageshack.us/my.php?image=diev18jd6.jpg
Napisano 21 Lipiec 200816 l Pomysl fajny ale jakos jakosc renderu jest taka ze wszystko sie zlewa i niezaduzo widac. Sproboj inaczej to rozswietlic bardziej rozproszyc to swiatlo.
Napisano 21 Lipiec 200816 l ja bym na Twoim miejscu wzial od kogos lustrzanke, zrobil porządne zdjecie i potem z exif odczytał ustawienia i mniej wiecej dopasowal do tych co masz w 3D.. jeszcze moglbys swiatlo wtedy dopasowac dokladnie jesli chodzi o kat padania promieni..
Napisano 10 Listopad 200816 l kropelki fuj. popraw je shader jakis nienaturalny i chyba ich za dużo. kostka za brudna. albo ok niech jest brudna ale tak na krawędziach bardziej albo nie wiem co. no i dym nieładny ale praca na + + + + + + + :P keep workin'
Napisano 10 Listopad 200816 l Fajna pracka, ale nie sądzę aby na gładkim w zasadzie plastyku kostki te kropelki się tak trzymały. P.S. Masz miażdżącego reela, na prawdę świetnie wykonanego. Szkoda co prawda, że w zasadzie znalazłem tam chyba pięć modeli 3d, ale oprawa graficzna... bardzo przyciąga oko.