Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Yy, no nie pamiętam jak to się nazywało trilangues czy jakoś tak? Chcę stworzyć obiekty do gry ale muszą być one złożone z trójkątów, wiem że taka opcja istnieje ale nie znam jej nazwy. Proszę o pomoc.

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

jak przekonwertujesz model na editable mesh to bedziesz mial same trojkaciki choc z tego co wiem to kazdy dzisiejszy lepszy silniczek dzieli sam sobie poly na trojkaty

Napisano

Hym, PPM >> Convert to >> Editiable Mesh no i dalej mam to samo? Włączyłem Edge Faces i widze kontury obiektu (wstawiłem box'a) który jest złożony z prostokątów... Chcę aby podzielił się na trójkąty.

Napisano (edytowane)

pewnine chodzi ci o wyswietlanie info o ilosci trojkatow zuzytych na scene ;)

w maxie 2008/ 2009 wystarczy wcisnac "7" natomiast w maxie 8 wchodzisz na ta zakladke z mlotkiem i tam powinienes miec polygon counter ;) a w maxie 9? albo to, albo to:P Nie pamietam juz ;)

POzdro ;)

EDIT: Sory, doczytalem, chodzi ci o co innego. Klkasz prawym na obiekcie-> object propeteries i odznaczasz cos takiego jak edges only :)

Edytowane przez Scottero
Napisano (edytowane)

Nie! Chcę aby obiekt wstawiony na scenie został zbudowany z trójkątów. Kurcze, nie umiem tego prościej wytłumaczyć. :/ Wstawiam box'a i chcę aby był złozony z trójkątów, rozumiecie?

Edytowane przez BARMAN2005
Napisano

Dzieki, o to chodziło Scottero tylko czy obiekt faktycznie jest podzielony na trójkąty czy program wyświetla tylko przerywane linie?

hcpiter nie no powoli zaczynam się Wam dziwić... "Postów: 3285" Dużo spamujesz, hehe. Myślałem że sami eksperci, a chyba sam nie wiesz o co nam chodzi. :)

Napisano

na 2 razy to

wpierw conwert to mesh ---> conwert to patch

i masz wsztstkie 3katy zamiast ladnyh 4katow

inaczej to tylko modelowanie od podstaw

Sahe

Napisano (edytowane)
naucz sie pytania zadawac a przedewszystkim chyba nawet sam nie wiesz o co ci chodzi.

Ojej, zażartować nie można? :/ Wiadomo było o co chodzi jeśli przeczytałeś przynajmniej pierwszego posta. Zresztą nie mam zamiaru się kłócić. Dzięki za pomoc.

_Arti_ rzeczywiście można i tak. Nawet program się mniej męczy (krótszy czas oczekiwania).

Edytowane przez BARMAN2005
Napisano
Ojej, zażartować nie można? :/ Wiadomo było o co chodzi jeśli przeczytałeś przynajmniej pierwszego posta. Zresztą nie mam zamiaru się kłócić. Dzięki za pomoc.

sorrka troszke inaczej to odebralem :]

peace !

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności