Napisano 25 Czerwiec 200816 l Yy, no nie pamiętam jak to się nazywało trilangues czy jakoś tak? Chcę stworzyć obiekty do gry ale muszą być one złożone z trójkątów, wiem że taka opcja istnieje ale nie znam jej nazwy. Proszę o pomoc.
Napisano 25 Czerwiec 200816 l jak przekonwertujesz model na editable mesh to bedziesz mial same trojkaciki choc z tego co wiem to kazdy dzisiejszy lepszy silniczek dzieli sam sobie poly na trojkaty
Napisano 25 Czerwiec 200816 l Autor Hym, PPM >> Convert to >> Editiable Mesh no i dalej mam to samo? Włączyłem Edge Faces i widze kontury obiektu (wstawiłem box'a) który jest złożony z prostokątów... Chcę aby podzielił się na trójkąty.
Napisano 25 Czerwiec 200816 l pewnine chodzi ci o wyswietlanie info o ilosci trojkatow zuzytych na scene ;) w maxie 2008/ 2009 wystarczy wcisnac "7" natomiast w maxie 8 wchodzisz na ta zakladke z mlotkiem i tam powinienes miec polygon counter ;) a w maxie 9? albo to, albo to:P Nie pamietam juz ;) POzdro ;) EDIT: Sory, doczytalem, chodzi ci o co innego. Klkasz prawym na obiekcie-> object propeteries i odznaczasz cos takiego jak edges only :) Edytowane 25 Czerwiec 200816 l przez Scottero
Napisano 25 Czerwiec 200816 l Autor Nie! Chcę aby obiekt wstawiony na scenie został zbudowany z trójkątów. Kurcze, nie umiem tego prościej wytłumaczyć. :/ Wstawiam box'a i chcę aby był złozony z trójkątów, rozumiecie? Edytowane 25 Czerwiec 200816 l przez BARMAN2005
Napisano 25 Czerwiec 200816 l no to chyba Ty musisz wymodelowac tak obiekt zeby skladal sie z trojkatow, chyba ze o cos innego chodzi
Napisano 25 Czerwiec 200816 l Autor Dzieki, o to chodziło Scottero tylko czy obiekt faktycznie jest podzielony na trójkąty czy program wyświetla tylko przerywane linie? hcpiter nie no powoli zaczynam się Wam dziwić... "Postów: 3285" Dużo spamujesz, hehe. Myślałem że sami eksperci, a chyba sam nie wiesz o co nam chodzi. :)
Napisano 25 Czerwiec 200816 l na 2 razy to wpierw conwert to mesh ---> conwert to patch i masz wsztstkie 3katy zamiast ladnyh 4katow inaczej to tylko modelowanie od podstaw Sahe
Napisano 25 Czerwiec 200816 l naucz sie pytania zadawac a przedewszystkim chyba nawet sam nie wiesz o co ci chodzi.
Napisano 26 Czerwiec 200816 l Autor naucz sie pytania zadawac a przedewszystkim chyba nawet sam nie wiesz o co ci chodzi. Ojej, zażartować nie można? :/ Wiadomo było o co chodzi jeśli przeczytałeś przynajmniej pierwszego posta. Zresztą nie mam zamiaru się kłócić. Dzięki za pomoc. _Arti_ rzeczywiście można i tak. Nawet program się mniej męczy (krótszy czas oczekiwania). Edytowane 26 Czerwiec 200816 l przez BARMAN2005
Napisano 26 Czerwiec 200816 l Ojej, zażartować nie można? :/ Wiadomo było o co chodzi jeśli przeczytałeś przynajmniej pierwszego posta. Zresztą nie mam zamiaru się kłócić. Dzięki za pomoc. sorrka troszke inaczej to odebralem :] peace !