S3Mi Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 jak nadać obiektom w reactorze(max 5.1) początkowy ruch??? np chce żeby kulka wystartowała z jakąś prędkością w gór lub gdzieś tam.
Bacry Napisano 6 Luty 2004 Napisano 6 Luty 2004 W utilitesie szukaj reactora. Tam zdaje się w rolecie animacja.
S3Mi Napisano 6 Luty 2004 Autor Napisano 6 Luty 2004 :\\ nie to nie to to jest export animacji już do maxa ale mi chodzi o to że jak włanczam symulacje to żeby obiekty nie spadały tylko nadół tylko żeby miał jakąś siłę w którąś stronę i przeleciał kawałek coś takiego
Bacry Napisano 6 Luty 2004 Napisano 6 Luty 2004 A to siły trzeba użyć. Są przecież siły dedykowane reactorowi (chociazby wiatr). Poza tym jeżeli w kilku pierwszych klatkach poruszysz obiektem (wstawisz dwa klucze w różnych czasach) to reactor sam obliczy resztę ruchu.
S3Mi Napisano 7 Luty 2004 Autor Napisano 7 Luty 2004 Ino właśnie nie chce! miałęm videotutoriala z discreeta widziałem jak to robią robię ruch właśnie wstawiając ręcznie klatki w 3ds-ie widać ruch ale jak włącze reactora to jest ułożenie z 1 klatki i poprotu se obiekt spada:\\ sprawdzałem z większym ruchem tak samo
VGT Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 Ja opiszę rozwiązanie z max\'a 6.0 W utilities kliknąć w belkę: reactor i tam w jednej z zakłądek będzie możliwość ustawienia, dla jakiego zakresu klatek reactor ma liczyć kolizje. W zasadzie ja to sobie wyjaśniam tak, że jak liczy od klatki 0 to nawet gdy animowałeś obiekt, to ten ruch się jeszcze nie rozpoczął a reactor już robi swoje... ustaw, aby rozpoczął działanie w dalszej klatce to powinno być ok. Jednak zaznaczam, że działam na 6.0 więc nie gwarantuję sukcesu tej metody... Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi