heaven Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 kolejny upek. tym razem krzeselko. jeszcze material trzeba poprawic bo nietaki jest jak trzeba . sory ze maly render i malo na renderze ale staralem sie przy moich ramach zachowac stabilnosc i plynnosc maxa choc z ta plynnoscia bardzo roznie bywa, wiec musialem pochowac wszystko co mi niebylo potrzebne :) materialami/teksturami krzesla zajme sie jutro. co do szumu mialem racje. cos z materialem jest jeszcze nietak jak byc powinno bo tylko na tym blacie jest on az tak zauwazalny. ale tym sie pozniej pobawie. tymczasem render krzesla. h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Pantera Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 Wg.Mnie krzesło sprawia wrażenie pokrytego " śluzem " chodzi mi o to odbicie po prawej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 Black Pantera, dobrze ci sie wydaje bo dalem SPEC na to ale niepotrzebnie tak duze reflexy dalem. wogole niepotrzebnie dalem reflexy. tak jak pisalem wczesniej material jest do poprawy :) h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 kolejny up. pozdrawiam h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 No coraz ciekawiej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 krzesełko lewituje. szum usuwaj poprzez podnoszenie subdiv w materiale. Może to Ci się przyda http://www.3dm3.com/forum/articles.php?action=viewarticle&artid=134&page=4 (szczególnie pierwsze akapity) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 Neiraa, dzieki trosiek, zauwazylem to wczesniej juz ale niemialem czasu poprawiac. dzieki za linka, przyda sie. niestety mam nieraz male problemy z projektem bo ramy mi robia kawaly. raz sie wczytuja tekstury wszystkie, raz sie wczytuje polowa i pozniej nawet niemoge wczytac bitmapy bo ram na to niepozwala mi. no ale jakos dam rade. h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 kiedy zobacze siatke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2008 siatka TEMPORAL, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 no.. no.. tylko czemu to krzesło ma materiał jak gitary mają :P taki chamski odblask jest na części siedzącej. Może jakieś listwy przypodłogowe ? Pokoik fajny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homer Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 heaven, jak ty to robisz z tymi swiatlami? mam w swojej scenie vray sun + vray sky + dodalem 2 vraylight za oknami. niestety jak mi to liczy to sciemnia cala scene :-( bez vray lights jest wszystko ok. chce mimo wszystko wyprobowac jak to oswitlenie ulepszyc. mam cos zle ustawione? moglbys podac twoje ustawienia? dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 @up: zrób vray lights invisible. Możliwe też, że nie włączyłeś GI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homer Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 dziekuje :-) sprobuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 homer, tak jak mowi trosiek, daj invisible i zobacz jak bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi