_LoGaN_ Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 czesc Musze wyrenderowac obrazek (a wlasciwie animacje) w wiekszej rozdzielczosci w mr, problem w tym ze jak ustawilem rozdzielczos renderu cos ponad 1400 px szerokosci to w pewnym momencie (nie zawsze w tym samym) zaczyna mi renderowac czarne pole i wyskakuje error "w magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia". plzzzzz jak ktos wie jak temu zaradzic to prosze o pomoc bo render potrzebuje na wczoraj a tu to, probowalem juz zmieniac w windzie wielkosc pamieci wirtualnej ale nic to nie dalo. plzzzz help. z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 mam ten sam problem.. opisałem go w innym poście.. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=50794 Jedyne co mogłem zrobić to wyrenderować kawałkami "render region", max 2009 daje taką możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 możesz także spróbować użyć Bitmap Pager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 przesiadka na x64 załatwi sprawę. Sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Też miałem ten problem i za każdym razem czarne pola pojawiały się gdzie indziej a nawet za którymś razem sie wcale nie pojawiły więc może uda Ci się coś sklecić z kilku renderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 kielbaster wzucil tego linka ostatnio http://mentalraytips.blogspot.com/2007/06/doing-big-renders-in-max-9.html#links Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi