Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

No to tak:

Zapodajcie jakiś adres w którym mogę znaleźć info na temat robienia szyb w Wings'ie i teksturowania w tym samym programie

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wings do tego nie służy, jest programem do modelowania. Główną właściwością szyb jest przezroczystość i odbicia, łatwiej to uzyskasz w innym programie.

A co do modelowania - tworzysz boxa i skalujesz wzdłóż osi aż będzie płaski.

Napisano

co rozumiesz poprzez texturowanie szyby? Ogolnie wiesz wiecej inwencji wlasnej a nie zapodajcie to tamto...

Napisano

Czemu chcesz teksturować w wingsie?

A coś jest nie tak z Wingsowym unwrapem? Korzystam z niego od swoich początków z grafiką i w zasadzie sporadycznie mam powody do narzekania.

A link do unwrapu już Ania podała.

Napisano

Nie no unwrap jest w porządku, ale tekstury mi się zazwyczaj raczej z materiałami kojarzą, tym bardziej że do szyb.

Napisano

Słusznie Aniu słusznie, tymbardziej, że UNWrap służy do mapowania, a nie teksturowania ;)

Napisano
  • Autor

Ja się zapytałem Jak zrobić szyby i jak teksturować obiekty a nie szyby. Np tak jak w max'ie naciska się "M" i wyskakuje okienko materiału i tam się naciska pewne przyciski i wybiera się teksturę którą ma się na kompie. I teraz moje pytanie:

Czy w W Wingsie też da się oteksturować jakiś obiekt ?

Napisano

misku ale spokojnie troche, dziwne sa te Twoje posty :)

co do Twoich problemow to oczywiscie ze da sie tak zrobic, otwierasz outlinera tam bedziesz mial material "default" klikasz prawy i bierzesz "duplicate" prawym na nowym materiale edit material - ustawiasz opacity na 0,2 dajesz duzy specular, wybierasz obiekt mode i zaznaczasz caly obiekt przeciagasz material (drag and drop) na model i wybierasz 'assingn to selected faces" wciskasz "w" zeby sciagnac tryb wireframe i wejsc w tryb wyswietlania i masz przezroczysty material szyby ;)

Co do wrzucania textur to oczywiscie ze sie da w podobny sposob :) z tym ze klikasz prawym bierzesz import image i wybierasz texture, w outlinerze ona sie pojawi, teraz robisz nowy material i przeciasz texture na material pojawi sie lista slotow do wykorzystania wybierasz "difius" i przeciagasz material na wczesniej wybrany model dajesz "assingn" i bedzie git :)

milego wingsowania

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.