Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzlo ladny model, materialy rowniez, moza poza shaderem klosza przedniej lampy, no i studio troche slabe, przejarane. Ale mimo minusow praca na duzy plus. Dobra robota

Napisano

Całkiem ciekawe. Zastanawia mnie skąd decyzja użycia jasnego studia zamiast ciemnego. W większości sytuacji, do prezentacji tak agresywnego motocykla, użyłbym ciemnego tła i mocnych kontrastów na lakierze. Zwłaszcza podkreślałbym linię rur wydechowych i kształtu siedziska z lakierowanymi częściami nad silnikiem. Sam silnik wyeksponowałbym samymi specularami pozostawiając go zdecydowanie a drugim planie.

U Ciebie to trochę wszystko ginie i motor zamiast być groźny staje się... nudny. A Harley nie może być nudny :)

za ładny lakier pochwalam

za brzydki chrom (brushed) potępiam :]

Pozdrawiam

Napisano

Pawelkos - dzieki

VoNd - widzialem, widzialem... całkiem nieźle

J|L - tak to vray

tweety - dzieki za uwagi ;] W pierwszych testach zaczynałem od ciemnego studia ale nie zbyt mi podchodzilo i zdecydowalem sie jednak na jasne. Poprawie z deka ten chrom i drugie ujęcie dam na czarnym.

keraj37 - slucham, slucham... ;)

Napisano

aha piekny lakier, pieknie wymodelowane spawy, bravo

Ta maszyna faktycznie ma podwojne tarcze chamulcowe, to nie pomylka (chociaz nie wiem czy to jest zupelnie normalne w motocyklach)

Napisano

Piękny model, bardzo fajnie oświetlony jak dla mnie. Choć odbicia na chromie i ramie dają wrażenie "zblurowanego" rendera, jeśli wiesz o co mi chodzi :)

Tak czy inaczej dobra robota, gratuluję!

Napisano

Ja tam tych siateczek cos nie widze ;p. Ciemne studio zdecydowanie lepiej, pierwszy render tez moglby byc wlasnie w ciemny studio. Skoro juz dales drugi render to ja znowu przyczepie sie do materialu kloszow lamp (tylne czerwone - wszystkie i kierunki), a poza tym to tak jak za pierwszym razem - dobra robota :)

Napisano

Wg mnie naprwde swietny modeling!!!! Naprawde super. Render tez super.

Ale jak koledzy juz wczesniej wspomnieli te lampy troche do poprawy... Ale to juz sie czepiam szczegolikow. Calosc naprawde pierwsza liga.

Napisano

Tak jak wyzej. Z takiego czepiania sie to tylne swiatlo dziwne, i opona moze troche zbyt "mokra", jednak podsumowując swietna robota. Ile Ci to zajeło? i czy to Vray czy Mental?

Napisano

Marcin_ps - nie mam ;) Twoja wersja bardzo mi się podoba

GrześDuro - pisałem stronę wcześniej ze vray. A modelować to zacząłem gdzieś tak w marcu, więc troche zleciało... ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności