Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Czolem ekipa :)

Poszukuje metody, plugina lub skryptu ktory pozwalalby na pociecie geometrii z 1 warstwy na kilkanascie kawalkow wzdluz osi xz a nastepnie skopiowalby te kawali do osobnej warstwy. Najbardziej zblizonym narzedziem ktory robi cos podobnego jest Julienne. Reczne ciecie za pomoca knife czy zaznaczanie,kopiowanie,wklejanie po uzyciu julienne nie wchodzi w gre.

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Postanowilem napisac skrypt do tego celu. Jak tylko skoncze to umieszcze go w tym watku :)

Napisano
  • Autor
u tego ziomka http://www.mikegreen.name/ jest julienneRT - nie dzieli na warstwy ale jest trochę bardziej zjadliwe od julienne... może się przyda

To julienne z podlgadem w real time, wiec praktycznie to samo co wersja z lw :)

Mi za to dosc szybko idzie pisanie skryptu. Mam juz zrobione dzielenie geometrii na n kawalkow wzdol kazdej osi. Dodam takze dzielenie na kawalki o okreslonej wielkosci wyrazonej w metrach oraz procentach z wielkosci bboxa dzielonego obiektu. Potem pozostanie juz tylko kopiowanie kawalkow do osobnych warstw i na koncu beta testy :D

Napisano
  • Autor

Tak jak wczesniej obiecalem, wrzucam tutaj gotowy skrypt. Wersja 1.0 wiec cudow sie nie spodziewajcie. Nad predkoscia dzielenia i kopiowania kawalkow bede jeszcze pracowal. Planuje przeniesc calosc do plugina dzieki czemu zlikwiduje pare bledow ktorych niedalo sie wyeliminowac w lwscript(tolerancja). Jak znadziecie jakies dziwne bledy lub macie pomysly na usprawnienie narzedzia to piszcie :)

PS. Chcialem jeszcze podziekowac Arturowi Wawrzonkiewiczowi (http://www.artssphere.com) za cenna pomoc

Edytowane przez Ziper

Napisano

Przeglądając forum Newtek'a natrafiłem na fajny plugin http://www.newtek.com/forums/showthread.php?t=70149&page=4 i już chciałem zlinkować tutaj całą stronę tego pana, ale widzę że Ziper był pierwszy (2 posty wstecz). Co więcej, okazuje się że to Polak (ale chyba mieszkający w Stanach) - już nie ogarniam tych wszystkich rodaków robiących pluginy do LW :)