Napisano 7 Lipiec 200816 l Od jakiegoś czasu dłubie sobie spokojnie, powoli space marinsa i o to co zrobiłem kilka miesięcy temu: A o to "dzieło" sprzed kilku tygodni: A teraz pracuje na tym: #DOWN PS TheCapo dziękuje, że mi przypomniałeś, wzoruję się na właśnie na space marines z wh40k dawn of war i na figurkach firmy Games Workshop, które zbieram i maluję. :) Edytowane 7 Lipiec 200816 l przez themindfields
Napisano 7 Lipiec 200816 l No wygląda wporządku. Strój jak z Warharmera 40000 dawn of war:) (przynajmniej podobny). Myslę że ogólnie nie wygląda źle. Czekam teraz na hełm i potem na oteksturowanie:)
Napisano 7 Lipiec 200816 l http://www.google.pl/search?hl=pl&q=blueprints&btnG=Szukaj+w+Google&lr= i powodzenia.
Napisano 9 Lipiec 200816 l Autor Nie, nie mam blueprintów. Wzoruję się wyłącznie na figurkach, obrazku z kodeksu do figurek i na space marinach z dawn of war, a skaluje je sobie własnym wbudowanym obiektem poglądowym - okiem. Mału upik - na jednej ręce próby przyodziania jej w pancerz oraz zaczynam robić bolter, mimo tego ze space marine nie jest dokończony. Nie mam narazie siły go kończyć, bo w planach jest przebudowa naramienników, plecaka, dodanie więcej detali na zbroi (np. "łat") oraz dodatkowej amunicji i granatów. Jak naucze się obsługiwać zbrusha to może dodam jakieś ornamenty w stylu imperatora. Wydaje mi się, że ręce powinny być troche grubsze? Co wy na to?
Napisano 25 Październik 200816 l Autor Zaczynam dalszą pracę nam moim space marinsem. Przepraszam, że tak długo nic nie wrzucałem, i że odświerzam stary wątek. Prace wyglądają tak:
Napisano 25 Październik 200816 l Ja sie przyczepie do bardzo rażącej me oko sprawy....skoro jest to pancerz....to teraz wyobraź sobie jaką anatomie potrzebuje zeby sie w cos takiego wcisnąć? Pominę juz dwa metry w barach....ale dłonie jak księzniczka nie leżą zupelnie w tym charakterze pancerza....pomyśl nad proporcjami ;) Pozdro
Napisano 25 Październik 200816 l Autor ,,Członkowie Legionów Pierwszej Fundacji posiadali dziewiętnaście, wytworzonych drogą inżynierii genetycznej, organów wewnętrznych o specyficznych funkcjach";
Napisano 25 Październik 200816 l Mi sie pistolet podoba czemu na update go nie ma ... ? a tak ogolnie spoko ,czacha fajna :D wipsz sobie w google/grafika : "starcrat 2 space marine" i druga fotka fajna ,możesz sie wzorować ..... Powodzenia
Napisano 25 Październik 200816 l pancerz podobny a karabin nawet bardziej dopracowany niż w grze bardzo dobre !
Napisano 26 Październik 200816 l Autor Dziękuje za komentarze, dzięki czemu temat troche ruszył :P. "starcrat 2 space marine" Jak widać, przede mną jeszcze sporo pracy :P Edytowane 26 Październik 200816 l przez themindfields
Napisano 26 Październik 200816 l naramienniki ma chyba troszke za duze, ograniczaja ruch reki i w porownaniu z figurkami chudziutkie rece, chyba ze tam tez bedzie dodany jakis pancerz;p
Napisano 28 Październik 200816 l Postaram sie wrzucic w nastepnym poscie blueprinta z ktorego korzystalem przy robieniu zalogi do landspeedera : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=42792&page=2 niestety narazie brakuje umiejetnosci zeby ich dokonczyc ale tobie powinno sie udac. Tak moze wygladac efekt koncowy: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=121&t=463271 Edytowane 28 Październik 200816 l przez J.Ch.Pasek
Napisano 29 Październik 200816 l Autor Widziałem tamten twój temat i powiem, że landspeeder jest świetny, załoga już bardziej klockowata, ale życzę powodzenia. Dziękuje, za pomocne linki, z których napewno skorzystam. W zamyśle mam cały scenariusz na film z moimi space marinesami (będzię ich 5). Każdy będzie się od siebie troche różnił różnym ekwipunkiem, zdobieniami zbroi, ornamentami i "relikwiami". Nie mogę dać nowych postępów pracy gdyż piszę z komputera szkolnego na informatyce :P
Napisano 1 Listopad 200816 l Autor Następny update. Jeszcze nie zdążyłem poprawić chudych rączek i zmniejszyć odrobine naramienniki. Nadal bawię się jeszcze z butami. Chciałbym dodać tego typu "wlepki" co są zaznaczone na obrazku, tylko nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać. Po dodaniu smotha nie za bardzo to wszystko się układa w linii prostej. [/ Edytowane 1 Listopad 200816 l przez themindfields