Napisano 9 Lipiec 200816 l Hej!Postanowilem wrzucic pracke ktora robie na digartowa bitwe(zaklinacze zywiolow)... Moj bedzie wladal ogniem(poczatkowo mial wladac zarowno woda jak i ogniem ale z czasem wyszlo inaczej) :] To moje 3cie :P dzisiejsze podejscie do tematu, i mam nadzieje ze juz w sprawie koncepcji nie bede zbytnio mieszal. Bardzo fajnie by bylo jakbyscie mogli powiedziec co jest nie tak, co poprawic albo co dodac? Staralem sie uwzgledniac wszelkie uwagi i sugestie ktore padaly do wczesniejszych "finishow", dlatego pomyslalem ze jeden z paru obrazkow nad ktorymi pracuje wrzuce do Wipa ;) Dolaczam jeszcze pierwszy luzny szkic na ktorym powstala scenka. Wszelkie komentarze mile widziane :) pozdrawiam, Darek Update 2 -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- Update -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- Edytowane 11 Lipiec 200816 l przez DaRoZ
Napisano 9 Lipiec 200816 l Bardzo mile dla oka. Ale zmienił bym minę, ogień raczej IMO kojarzy się z temperamentem, wybuchowością, swoistą siłą... mam nadzieję iż rozumiesz co mam na myśli, a jego mina wyglada na taką zmęczoną... mało pewną....
Napisano 9 Lipiec 200816 l oszzty nie pochwalił sie skubaniec :P dobra no to tak: na szkicu mina jest znacznie lepsza te ubranie mi sie srednio podoba le to juz twój design ;) poza tym spoko
Napisano 9 Lipiec 200816 l Zgadzam się z przedmówcami, plus jeszcze poprawiłbym lewą dłoń bo trochę dziwnie te palce się układają. Mógłbyś też spróbować dodać więcej szczegółów.
Napisano 9 Lipiec 200816 l Ogólnie bardzo ciekawie. Ładny światłocień. I rzeczywiście coś bym zrobił z miną :)
Napisano 9 Lipiec 200816 l Twarz w szkicu była ekspresyjna z - krzykiem a teraz jest zupełnie odwrotnie. Wyczytuje z niej zmęczenie po ciężkim dniu w robocie w stoczni i utrzymujące go przy życiu myśli o zimnym piwku w domciu . Pozatym możnaby go trochę odmłodzić bo wiekiem to przypomina krzepkiego acz zmęczonego zeusa-siepacza. Może wywalić brodę i wąsy na wzór amerykańskich plakatów filmowych. No i ten przedmiot w prawej dłoni dziwny.. Wygląda jakby rwał kabel wysokiego napięcia. Górna poza postaci mi się podoba ale co do nóg to nie mam pewności czy są dobrze odwrócone.Kolorki dobre.Powodzenia.
Napisano 9 Lipiec 200816 l Jak narazie za duzy chaos. Sprobuj zaczac upraszczac formy, plamy itp. Zajrzyj w tutorial Prometheus'a --> http://www.itchstudios.com/psg/art_tut.htm Jest tam o tym fragment. Wrzucam obrazki z tego tutka, dobrze pokazujace o co kaman.
Napisano 10 Lipiec 200816 l Autor dzieki wzsystkim za komentarze :) teraz upek z cala postacia(kadr i tak bedzie jeszcze poszerzony, ten "ala" miecz ktory trzyma bedzie zwyklym mieczem ew rozrzazonym od ognia), narazie bez detali na czysto proby. pozdrawiam
Napisano 10 Lipiec 200816 l Robi się dobrze, ale wyraz twarzy nadal mi nie pasuje. W tym przypadku dużo możesz wygrać mimiką postaci, może warto by z jakiejś refki skorzystać? Na razie postać ma po prostu otwarte usta, a przydałby się jakiś gniew, wściekłość itp.
Napisano 10 Lipiec 200816 l DaRoZ, Twoja postać ma dość znaczący błąd anatomiczny, który powoduje, że pomimio planowanej dynamiki jest statycznie :) Proponuję, żebyś stanął sobie przed lustrem w pozie Twojego bohatera i podglądną co się dzieje z całym korpusem, jak przebiegają kierunki. Otóż klatka piersiowa powinna zostać pociągnięta przez rękę w wymachu... ta brosza może to znakomicie podkreślić. Brzuch natomiast ma ten sam kierunek co nogi (generalizując) więc cała postać będzie jakby skręcona. Bark ręki z ogniem mógłby być trochę bardziej wysunięty/napięty
Napisano 11 Lipiec 200816 l Autor hej :) dzieki za rady ;) updejt w pierwszym poscie. aspenboy-> troche postaralem sie wiecej gniewu dodac na jego twarzy.... wollny->thx dokladnie wiedzialem o co ci chodzi,ale nie wiem czy juz jest dobrze :) janko, szu-> ok, z ta reka jeszcze probowalem cos zrobic, przede wszystkim bardizej uwidocznic miejsce lokcia, co do jej pozy to nie wiem czy cos zmieniac.. pozdr Edytowane 11 Lipiec 200816 l przez DaRoZ
Napisano 11 Lipiec 200816 l no i wyszło jakby facet miał znaczącą asymetrię ciała. musisz ramiona narysować w perspektywie ... a nie na zasadzie więcej-mniej. To znaczy bark ręki z ogniem rysujesz zwrócony w naszym kierunku a ten z mieczem rysujesz od nas. po prostu ta miedziana skorupa musi ci przysłonić kołnierz :) i powinno być w miarę dobrze