DaRoZ Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 (edytowane) Hej!Postanowilem wrzucic pracke ktora robie na digartowa bitwe(zaklinacze zywiolow)... Moj bedzie wladal ogniem(poczatkowo mial wladac zarowno woda jak i ogniem ale z czasem wyszlo inaczej) :] To moje 3cie :P dzisiejsze podejscie do tematu, i mam nadzieje ze juz w sprawie koncepcji nie bede zbytnio mieszal. Bardzo fajnie by bylo jakbyscie mogli powiedziec co jest nie tak, co poprawic albo co dodac? Staralem sie uwzgledniac wszelkie uwagi i sugestie ktore padaly do wczesniejszych "finishow", dlatego pomyslalem ze jeden z paru obrazkow nad ktorymi pracuje wrzuce do Wipa ;) Dolaczam jeszcze pierwszy luzny szkic na ktorym powstala scenka. Wszelkie komentarze mile widziane :) pozdrawiam, Darek Update 2 -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- Update -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- Edytowane 11 Lipiec 2008 przez DaRoZ
ETA Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Bardzo mile dla oka. Ale zmienił bym minę, ogień raczej IMO kojarzy się z temperamentem, wybuchowością, swoistą siłą... mam nadzieję iż rozumiesz co mam na myśli, a jego mina wyglada na taką zmęczoną... mało pewną....
aspenboy Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Racja, chwilowo mina jest odrobinę bezpłciowa ;)
Coyote Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 oszzty nie pochwalił sie skubaniec :P dobra no to tak: na szkicu mina jest znacznie lepsza te ubranie mi sie srednio podoba le to juz twój design ;) poza tym spoko
MDAStudio Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Zgadzam się z przedmówcami, plus jeszcze poprawiłbym lewą dłoń bo trochę dziwnie te palce się układają. Mógłbyś też spróbować dodać więcej szczegółów.
WojtekFus Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Ogólnie bardzo ciekawie. Ładny światłocień. I rzeczywiście coś bym zrobił z miną :)
serio Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Twarz w szkicu była ekspresyjna z - krzykiem a teraz jest zupełnie odwrotnie. Wyczytuje z niej zmęczenie po ciężkim dniu w robocie w stoczni i utrzymujące go przy życiu myśli o zimnym piwku w domciu . Pozatym możnaby go trochę odmłodzić bo wiekiem to przypomina krzepkiego acz zmęczonego zeusa-siepacza. Może wywalić brodę i wąsy na wzór amerykańskich plakatów filmowych. No i ten przedmiot w prawej dłoni dziwny.. Wygląda jakby rwał kabel wysokiego napięcia. Górna poza postaci mi się podoba ale co do nóg to nie mam pewności czy są dobrze odwrócone.Kolorki dobre.Powodzenia.
ManiakS Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Jak narazie za duzy chaos. Sprobuj zaczac upraszczac formy, plamy itp. Zajrzyj w tutorial Prometheus'a --> http://www.itchstudios.com/psg/art_tut.htm Jest tam o tym fragment. Wrzucam obrazki z tego tutka, dobrze pokazujace o co kaman.
DaRoZ Napisano 10 Lipiec 2008 Autor Napisano 10 Lipiec 2008 dzieki wzsystkim za komentarze :) teraz upek z cala postacia(kadr i tak bedzie jeszcze poszerzony, ten "ala" miecz ktory trzyma bedzie zwyklym mieczem ew rozrzazonym od ognia), narazie bez detali na czysto proby. pozdrawiam
aspenboy Napisano 10 Lipiec 2008 Napisano 10 Lipiec 2008 Robi się dobrze, ale wyraz twarzy nadal mi nie pasuje. W tym przypadku dużo możesz wygrać mimiką postaci, może warto by z jakiejś refki skorzystać? Na razie postać ma po prostu otwarte usta, a przydałby się jakiś gniew, wściekłość itp.
wollny Napisano 10 Lipiec 2008 Napisano 10 Lipiec 2008 DaRoZ, Twoja postać ma dość znaczący błąd anatomiczny, który powoduje, że pomimio planowanej dynamiki jest statycznie :) Proponuję, żebyś stanął sobie przed lustrem w pozie Twojego bohatera i podglądną co się dzieje z całym korpusem, jak przebiegają kierunki. Otóż klatka piersiowa powinna zostać pociągnięta przez rękę w wymachu... ta brosza może to znakomicie podkreślić. Brzuch natomiast ma ten sam kierunek co nogi (generalizując) więc cała postać będzie jakby skręcona. Bark ręki z ogniem mógłby być trochę bardziej wysunięty/napięty
janko1987 Napisano 10 Lipiec 2008 Napisano 10 Lipiec 2008 Podpisuje sie dwoma RĘCAMI :D do podpowiedzi tutaj..
SzU Napisano 10 Lipiec 2008 Napisano 10 Lipiec 2008 Jest statycznie także zz powodu tej ręki zgiętej pod kątem prostym.
DaRoZ Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Napisano 11 Lipiec 2008 (edytowane) hej :) dzieki za rady ;) updejt w pierwszym poscie. aspenboy-> troche postaralem sie wiecej gniewu dodac na jego twarzy.... wollny->thx dokladnie wiedzialem o co ci chodzi,ale nie wiem czy juz jest dobrze :) janko, szu-> ok, z ta reka jeszcze probowalem cos zrobic, przede wszystkim bardizej uwidocznic miejsce lokcia, co do jej pozy to nie wiem czy cos zmieniac.. pozdr Edytowane 11 Lipiec 2008 przez DaRoZ
wollny Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 no i wyszło jakby facet miał znaczącą asymetrię ciała. musisz ramiona narysować w perspektywie ... a nie na zasadzie więcej-mniej. To znaczy bark ręki z ogniem rysujesz zwrócony w naszym kierunku a ten z mieczem rysujesz od nas. po prostu ta miedziana skorupa musi ci przysłonić kołnierz :) i powinno być w miarę dobrze
Rekomendowane odpowiedzi