Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej, witam wszystkich bardzo serdecznie to mój pierwszy post :)

I zarazem pierwszy model, który nie składa się z kilku boksów na krzyż :P

Panie i panowie przedstawiam wam Mercedesa klasy R:

modelfrontob1.th.jpg modelbackqu1.th.jpg

Dalej popracować nad nim będę mógł dopiero po wakacjach (i pewnie dopiero wtedy będę mógł pisać dalej w temacie). Już teraz widzę, że muszę wyrównać listwy na oknach i od nowa zrobić lusterka i klamki. Oczywiście nie zapominając o kołach :) Jednakże już na tym etapie przydałoby się parę rad od zawodowców nie przywiązanych w żaden sposób do tego modelu.

Szczerze zastanawiam się, czy robić wnętrze samochodu i jeśli tak, to jak się za to zabrać. Macie jakieś sprawdzone sposoby, lub dobre tutoriale? Bo wszystko co na ten temat udało mi się znaleść składało się z maximum 3 kroków :P

Kolejna sprawa - mental ray. Ma ktoś może dobry patent na wąskie rowki i przerwy między blachami? Próbowałem już wielu rozwiązań: powiększałem scenę dziesięciokrotnie, ustawiłem max sampling na 1024 i nadal mi to nie wychodzi. Widać to dobrze na obrazkach.

Za pomoc będę bardzo wdzięczny :)

Używany soft: 3ds max 2008, a kończyć będę pewnie na VIZ, bo mi tylko kilka dni triala zostało :P

Edytowane przez tom-x
zapomnialem o miniaturce

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No gdzie niegdzie sa male bledy w powierzchni ale nawet calkiem calkiem to wyglada wszsytko. Robilem juz chyba 2 razy Mercedesa i mam dosc tej marki ;P Dlatego podziw za wytrwalosc :)

Napisano

przede wszystkim witamy na forum :)) kilka błędów jest, nie da się ukryć, nie wiem jak długo siedzisz w maxie ale jestes na dobrej drodze ;) uszczelki przy szybach na drzwiach troche krzywe, jak dla mnie to jeszcze to co na fotce, resztę ocenią tak jak wspominałeś profesjonaliści ;) pozdrawiam, życzę wytrwałości i zapraszam od czasu do czasu do komentowania innych (no mnie :P )

PS. wrzuć siatke, wtedy na pewno więcej Ci pomogą ;) 9c2c8c647814dfdd.jpg

Napisano

No jak na pierwszy model to super. Ja jakoś nie mam takich zdolności i szybko tak się nie ucze dobrze modelować. Ogólnie wygląda supcio ale może pokazałbyś jeszcze siatkę. Pozdro.