Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chce wymodelować szachy, będzie to moja pierwsza skończona praca w życiu (mam nadzieję). Będą rozstawione szachy na szachownicy, gdzie będą stały zadecyduje po wymodelowaniu. Mam już prawie wszystkie figury i pionek. No właśnie - prawie. Chciałbym żebyście dali jakiś prosty sposób na wymodelowanie konia bo jest on najtrudniejszy, a gdybym zaczął kombinować to bym zepsuł siatkę i wogule.Chciałbym zrobic go splajnami tylko że na tym kończy się to czego jestem pewny, a dalej musiałbym kombinować. Oto WiP [ATTACH]56588[/ATTACH], a to obrazek według którego modeluję[ATTACH]56587[/ATTACH]

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Szachy troche skromne. Pobaw się jeszcze nimi. Goniec ma jeszcze takie wcięcie no chyba że nie zauważyłem u ciebie. Jak zrobić konia to już ci heaven dał linka. Będe zaglądał jak idą ci postępy.

Napisano
  • Autor

Dzięki za link, no i za wsparcie, już ściągam filmik, jutro go obejrzę i zrobie konia. O wcięciu u gońca zapomniałem.

Napisano
  • Autor

W czym otworzyliście ten film bo ja próbowałem w media playerze, quick timie i nero show time i nie działa. Wyświetli mi się że brak koedeka dekodera.

Napisano
  • Autor

Ok dzięki nieobsługiwało mi TechSmith Screen Capture Codec i już sobie go zainstalowałem.

Napisano
  • Autor

Kolejny WiP - [ATTACH]56624[/ATTACH] Figury są już gotowe.

Zastanawiałem się czy rozstawić szachy tak jakby zaczynała się gra czy w jakimś etapie gry. Stwierdziłem że lepiej kiedy gra się już toczyła i niektóre figury będ leżeć zbite obok szachownicy, to będzie ciekawiej wyglądać. Już wiem jak chciałbym żeby wyglądało otoczenie. Szachy będą stały na stoliku (kamera tak że widać tylko szachownice i wokół skrawki stołu), za stołem rozpalony kominek. Tylko nie wiem czy uda mi się to zrobić.

Napisano

Wieża zwykle ma 4, a nie 2 nacięcia. Krzyż na królu wydaje się strasznie ostry, może daj chamfera?

Napisano
  • Autor

Chamfera? Gdzie ten modifier jest bo ja go nie mam, chyba że chodziło ci żeby zrobić go z chamfer boxów??

Napisano

Chamfer to nie modifier tylko funkcja w edit poly. Przekonwertuj go właśnie do edit poly, zaznacz krawędzie, które mają być gładsze i daj na nie małego chamfera :)

Napisano

Zbyt mocno zalatuje na żółto. Ja bym dał bardziej biały kolor.

Napisano
  • Autor

No żeczywiście bardziej na biało wygląda dużo lepiej, ale nie będę już dawał obrazka...

Napisano
  • Autor

Modele nie muszą wyglądac identycznie jak referki, przecież, a główka jest trochę inna bo moje szachy są w takim stylu i już, aje masz rację nie jest taka jak na obrazku.

Edytowane przez Hawk111

Napisano
  • Autor

Jutro wyjeżdżam, więc nie będę dawał wipów przez tydzień, ale jak wróce to napewno będę kontynuował wątek.