Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Chce wymodelować szachy, będzie to moja pierwsza skończona praca w życiu (mam nadzieję). Będą rozstawione szachy na szachownicy, gdzie będą stały zadecyduje po wymodelowaniu. Mam już prawie wszystkie figury i pionek. No właśnie - prawie. Chciałbym żebyście dali jakiś prosty sposób na wymodelowanie konia bo jest on najtrudniejszy, a gdybym zaczął kombinować to bym zepsuł siatkę i wogule.Chciałbym zrobic go splajnami tylko że na tym kończy się to czego jestem pewny, a dalej musiałbym kombinować. Oto WiP [ATTACH]56588[/ATTACH], a to obrazek według którego modeluję[ATTACH]56587[/ATTACH]

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Szachy troche skromne. Pobaw się jeszcze nimi. Goniec ma jeszcze takie wcięcie no chyba że nie zauważyłem u ciebie. Jak zrobić konia to już ci heaven dał linka. Będe zaglądał jak idą ci postępy.

Napisano
  • Autor

Dzięki za link, no i za wsparcie, już ściągam filmik, jutro go obejrzę i zrobie konia. O wcięciu u gońca zapomniałem.

Napisano
  • Autor

W czym otworzyliście ten film bo ja próbowałem w media playerze, quick timie i nero show time i nie działa. Wyświetli mi się że brak koedeka dekodera.

Napisano
  • Autor

Ok dzięki nieobsługiwało mi TechSmith Screen Capture Codec i już sobie go zainstalowałem.

Napisano
  • Autor

Kolejny WiP - [ATTACH]56624[/ATTACH] Figury są już gotowe.

Zastanawiałem się czy rozstawić szachy tak jakby zaczynała się gra czy w jakimś etapie gry. Stwierdziłem że lepiej kiedy gra się już toczyła i niektóre figury będ leżeć zbite obok szachownicy, to będzie ciekawiej wyglądać. Już wiem jak chciałbym żeby wyglądało otoczenie. Szachy będą stały na stoliku (kamera tak że widać tylko szachownice i wokół skrawki stołu), za stołem rozpalony kominek. Tylko nie wiem czy uda mi się to zrobić.

Napisano

Wieża zwykle ma 4, a nie 2 nacięcia. Krzyż na królu wydaje się strasznie ostry, może daj chamfera?

Napisano
  • Autor

Chamfera? Gdzie ten modifier jest bo ja go nie mam, chyba że chodziło ci żeby zrobić go z chamfer boxów??

Napisano

Chamfer to nie modifier tylko funkcja w edit poly. Przekonwertuj go właśnie do edit poly, zaznacz krawędzie, które mają być gładsze i daj na nie małego chamfera :)

Napisano

Zbyt mocno zalatuje na żółto. Ja bym dał bardziej biały kolor.

Napisano
  • Autor

No żeczywiście bardziej na biało wygląda dużo lepiej, ale nie będę już dawał obrazka...

Napisano
  • Autor

Modele nie muszą wyglądac identycznie jak referki, przecież, a główka jest trochę inna bo moje szachy są w takim stylu i już, aje masz rację nie jest taka jak na obrazku.

Edytowane przez Hawk111

Napisano
  • Autor

Jutro wyjeżdżam, więc nie będę dawał wipów przez tydzień, ale jak wróce to napewno będę kontynuował wątek.