piotr kura Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 czesc renderuje w v-ray i wyrzuca mi maxa gdy ustawiam wiekszą rozdzielczośc niż 2500x2500 mam sporą scenę, plik wazy kolo 70 mb. global illumination- irr map+light cache. wiecie moze czemu tak sie dzieje i jak temu zapobiec.
mirach Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 Malo RAMu pewnie. Mozesz probowac wyrzucic jakies rzeczy do vray proxy, np drzewa czy inne wysokopoligonowe cosie.
piotr kura Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Napisano 21 Lipiec 2008 mam 4gb, uzywam proxies, moze karta graficzna za cienka? gf7600gs. sprobuje bez disp.. :\
stormwind Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 (edytowane) Sprubuj użyć maxowego frame buffera zamiast vrejowego, i/lub zwiększyć dynamic memory limit w zakładce system vraya, mniejszy region division tez może pomóc, a jesli uzywasz dispa to moze przełacz go na 2d mapping. Edytowane 21 Lipiec 2008 przez stormwind
piotr kura Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Napisano 21 Lipiec 2008 ehh wszystkiego probowalem..usune kilka obiektow ze sceny i je "dorenderuje" pozniej. czy to wina softu czy hardware. gdzies czytalem ze na xp64 tak sie nie dzieje.
mirach Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 grafa nic nie ma do renderingu. Max + system 64 bitowy rzeczywiscie pomagaja w te klocki. Ostatnio udalo mi sie wyrenderowac scene z 1,2 miliarda poly :D
Rekomendowane odpowiedzi