Razor_ Posted July 27, 2008 Share Posted July 27, 2008 Witam wszystkich. Po dłuższej przerwie, w oczekiwaniu na nowego kompa postanowiłem zrobić scenkę, która będzie przedstawiać jakąś starą wieżę. Mam pewien problem z ustawieniem tła, chciałbym wrzucić tam jakieś niebo ale nie wiem jak to zrobić. Max 2009+Vray Pozdro Razor_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporal Posted July 27, 2008 Share Posted July 27, 2008 no narazie fajnie ale bedzie bardziej co oceniac jak dojda materialy/texturki Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam_m Posted July 27, 2008 Share Posted July 27, 2008 Niebo na plane'a lub sferę możesz wrzucić lub do enviro w background. Ostatecznie możesz zmontować tlo w ps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor_ Posted July 27, 2008 Author Share Posted July 27, 2008 Mały upek. Zaznaczam, że to moja pierwsza większa próba teksturowania. Wcześniej nie pozwalały mi na to umiejętności i częściej słaba konfiguracja kompa. Komentujcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporal Posted July 27, 2008 Share Posted July 27, 2008 O ile modele byly fajne to material lezy i kwiczy :/ jakis bump albo lepiej disp by sie przydal moze lekki specular badz reflect jesli ma byc tak poprawnie (spec raczej wystarczy bo cegly nie swieca sie az tak xD) no i jakas roznorodnosc w diffuse. Jakies zabrudzenia itp a tak na calosc modelu poszly te same cegly i wyglada to dosc nienaturalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freeqstyler Posted July 27, 2008 Share Posted July 27, 2008 Nie wygląda to najciekawiej- zwykła, powtarzalna tekstura cegieł. Może nieco odrapanego tynku, bądź spustoszenie w drewnianych elementach- nadłamane, przegniłe belki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts