snajper992 Napisano 28 Lipiec 2008 Napisano 28 Lipiec 2008 moze mi ktos wytłumaczyc jak sie włacza ta tabelke od mental ray tak jak wtym filmiku koles to robi http://www.oman3d.com/tutorials/3ds/metal_ray_light/ mam maxa 9 wersje edukacyjna czy to ma znaczenie w przypadku mental raya?? kiedy klikne w zakładke rendering > render > to mi sie pokazuja zakładki common , renderer , raytracer , render elements , advanced lighting u tego typa jest zakładka z mental ray a umnie niema
Levus Napisano 28 Lipiec 2008 Napisano 28 Lipiec 2008 Bo u tego pana jest aktywny mental ray a u Ciebie scanline. W zakładce common na samym dole masz "assign renderer", rozwiń ja i masz tam "production:default scanline renderer" obok klikasz w ikonkę z trzema kropeczkami i wybierasz mental ray...
snajper992 Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Napisano 28 Lipiec 2008 (edytowane) ok uz dzieki ze mi pomogłęs bo szukałęm moze z 3 godziny na jkis filmikach i tutorialach ale niemogłem skapowac oficjalnie ogłaszam ze temat zamkniety Edytowane 28 Lipiec 2008 przez tweety
Rekomendowane odpowiedzi