Muminek Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 Cześć. Jak w grach od strony technicznej jest zrobiona struga ognia z miotacza ? Na cząsteczkach to chyba by ostro po procku jechało.
Temporal Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 ja tam sie nie znam ale mi sie wydaje ze chyba wlasnie sa to czasteczki
JmTm00 Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 hej Raczej cząsteczki, tyle ze mało duzych zawsze "zfejsowanych do kamery" i z ładną animowaną mapką płomieni (chociaż animowane mapki nie zawsze) tudzież tuż przy lufie (czy cokolwiek jest w jej miejsce) jakiś jaskrawy kawałek geometrii :)
Muminek Napisano 30 Lipiec 2008 Autor Napisano 30 Lipiec 2008 Musi jakoś kolor realnie przechodzić. Mamy praktycznie czerń i głęboką czerwień aż do jasnego żółtego.
Ramsez Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 Wątpię nie ma szans aby tak to wygladało, np. w nowym CoD maja być miotacze i tam strasznie kupiasto ogień wygląda tyle że na trailerze X360.
Muminek Napisano 31 Lipiec 2008 Autor Napisano 31 Lipiec 2008 (edytowane) To jest obrazek z gry :D google mi go znalazł. http://wolvrpg.mojeforum.net oczywiście to fotka Edytowane 31 Lipiec 2008 przez Muminek
plutko Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 W RTCW byl miotacz calkiem niezle jak na tamte czasy dzialajacy. To byly czasteczki, animowana tekstura, no i addytywny kolor. Teraz mialbys duzo wiecej mozliwosci. Shadery daja strasznie wiele. Co do jechania po procku: Bez przesady (standardowe particle to nie jest jakas droga rzecz) , po drugie taki miotacz jest obiektem priorytetowym, wiec mozna na niego zasobow.
Cruzh3r Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 napewno cząsteczki dużo by akurat procka nie jadły. I na 100% jest na cząsteczkach, co innego w Unrealu 2(jeden z lepszych efektów miotacza, ale zupełnie inny niż na waszym zdjęciu), tam myśle że miotacz ognia to mesh z animowaną teksturą. Cząsteczek niemusi być dużo wystarczy że mają ładnie animowaną alphe i teksture
Rekomendowane odpowiedzi