Yelon Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 Witam Mam maly problem z renderingiem scenki w mentalu. Na ekrenie wyskakuja fioletowe plamki w niektorych miejscach szczegolnie gdy renderuje w wyzszej rozdzielczosci.W zaciemnieniach tam gdzie liczony jest GI. .Gdy pobawie sie troche bsp to udaje mi sie ominac to ale w nizszych rozdzialkach. Czy ktos spotkal sie z czyms takim. Pomoc bardzo przydala by sie. Pozdrawiam Tomek
streaker Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 Pokaż przykład. A bsp nie powinno mieć tu nic do gadania jeśli chodzi o wygląd rendera (jedynie na czas)
SWRSC Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 nie wiem czy chodzi o te plamki co mam na myśli, ale sprawdź mapki bump. One czasem się bugują.
Yelon Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Napisano 3 Sierpień 2008 Jutro podepne zdiecie, ale jesli by to byly mapy bump to co powinienem pozmieniac w nich, Pozdrawiam
SWRSC Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 musisz kazdy materiał z bumpem sprawdzac: czyli pojedynczo wyłączyć bump i sprawdzić na renderze czy występują plamy. Jak już znajdziesz wadliwy materiał, otwórz mapką bump i zapisz ją jeszcze raz, możesz dla pewności zmienić format, np na .png Zaladuj z powrotem i sprawdź czy podziałało.
Yelon Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Napisano 5 Sierpień 2008 witam dzieki za odpowiedzi Jednak to nie byly bump mapy.Problem lezal w jednym ze swietel .Powylaczalem wszystkie i pojedynczo wlaczalem i znalazlem jedno swiatlo ktore wywolywalo plamki. Dzieki wielkie Pozdrawiam Tomek
Rekomendowane odpowiedzi