Sfix1 Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Nie wiem jakbym nie kombinował to zawsze nie mam takiej jakości avatara jak w photoshopie choćbym nie wiem jaki wybrał rozmiar pliku i pixeli. Zauważyłem że i tak lepsza jakość avatara jest jak ma większą pojemność plik niż 8kb bo wtedy jest beznadziejnie tak samo jak jest większy rozmiar obrazeczka niż 16 na 16 pix.Wie ktoś jak można to sprawnie zrobić?
floo Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 wystarczy że dostosujesz rozdzielczość avatara do maksymalnej możliwej do zamieszczenia na forum, biorąc również po uwagę to ile waży plik.
Tomala Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Avatar ma mieć maksymalną rozdzielczość 80x80 pikseli. Ściągnij Irfanview jak nie masz i w nim skompresuj do jpg nawet z jakością na sto a będzie wyglądał lepiej niż jpg zapisany w photoshopie ważący kilka razy więcej.
piotrek Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Albo w Photoshopie używaj polecenia Save for Web albo coś takiego.
Rekomendowane odpowiedzi